Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 22 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Intalnire delegatie austriaca

Intalnire delegatie austriaca

                                                                                 

                                               CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Întâlnire delegaţie austriacă

      Vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Cluj, d-nii Vakar Istvan şi Ioan Oleleu, au primit astăzi, 16.10.2012, o delegaţie austriacă condusă de către consilierul comercial al Ambasadei Austriei la Bucureşti, domnul Rudolf Lukavsky. Acesta a fost însoţit în vizita sa de reprezentanţii firmei austriece WTE Wassertechnik GmbH, membră a grupului austriac Wte EVN Group, unul dintre cele mai mari grupuri din Europa, cu peste trei milioane de clienţi în peste 14 ţări.
      În cadrul întâlnirii, consilierul comercial al Ambasadei Austriei la Bucureşti a precizat faptul că în România există două reprezentanţe oficiale ale Biroului Comercial, la Cluj şi Bucureşti, rolul biroului fiind de a consilia şi ajuta firmele austriece şi româneşti care doresc să investească în România şi, respectiv, Austria. Reprezentantul Ambasadei a mai precizat faptul că, la nivelul unui singur an, cele două birouri comerciale au stabilit contacte cu peste 1400 de firme care s-au arătat interesate să investească în România, în special în domenii precum dezvoltarea infrastructurii, extinderea reţelelor de canalizare, construcţii, medical, gestionarea deşeurilor, prelucrarea lemnului, silvicultură. Cu acest prilej, domnii vicepreşedinţi i-au asigurat pe reprezentanţii părţii austriece de deschiderea totală a Consiliului Judeţean şi dorinţa de sprijinire a oricărei investiţii în judeţul nostru, exprimându-şi totodată satisfacţia pentru interesul manifestat de firmele austriece care doresc să deruleze activităţi în judeţul nostru.
      În acelaşi timp, pe parcursul întrevederii au fost abordate o serie de aspecte referitoare la principalele proiecte de investiţii aflate în derulare la nivelul Consiliului Judeţean Cluj precum reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene, construirea viitorului spital regional de urgenţă, parcurile industriale, extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din judeţul Cluj, devierea cursului râului Someş, investiţii majore care se pretează şi pentru realizarea de parteneriate de tip public-privat.
      „Existenţa unui birou comercial al Ambasadei Austriei la Cluj nu poate decât să ne bucure. Experienţa şi profesionalismul firmelor austriece reprezintă cărţi de vizită extrem de valoroase care îi recomandă drept parteneri de încredere pentru oamenii de afaceri români dar şi pentru autorităţile locale. Pentru început însă, cred că extrem de oportune ar fi o serie de investiţii şi proiecte comune în domenii precum cel de mediu, al epurării apelor uzate, biogazului dar şi în agricultură şi silvicultură unde expertiza părţii austriece este de necontestat” a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Ioan Oleleu.
      Reprezentanţii firmei austriece, primii din cadrul Wtw EVN Group care s-au stabilit în România, au cerut pe această cale sprijinul Consiliului Judeţean Cluj în vederea identificării de posibili parteneri pentru diferite proiecte. În acest context, reprezentanţii conducerii Consiliului Judeţean Cluj au prezentat delegaţiei austriece, pentru început, o serie de propuneri concrete referitoare la posibilitatea asocierii firmei austriece cu unele primării din judeţul Cluj, în vederea dezvoltării în comun a unui parc fotovoltaic. 
        În final, cele două părţi au stabilit modalităţile viitoare de schimb de informaţii şi au decis să analizeze împreună ideea derulării în perspectivă a unor proiecte comune.
      „Având în vedere inclusiv contextul economic global, judeţul Cluj are nevoie, cu certitudine, de investiţii serioase precum şi de calitatea serviciilor austriece. Am realizat astăzi un prim pas, unul extrem de important, în stabilirea unui mecanism concret de colaborare cu partea austriacă, urmând ca în viitor demersurile noastre să vizeze, în continuare,   convingerea partenerilor noştri în legătură cu gradul sporit de atractivitate a judeţului Cluj”, consideră vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Vakar Istvan.

Biroul de presă
16.10.2012