Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Intalnire de lucru T-Festival

Intalnire de lucru T-Festival

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

Informare de presă
Ref: Ultimele măsuri şi detalii în vederea bunei desfăşurări a T-Festival

            Astăzi, 30 aprilie 2014, la sediul Consiliul Judeţean Cluj, în prezenţa domnului Vicepreşedinte Vakar Istvan, a avut loc o întâlnire de lucru cu toţi reprezentanţii instituţiilor publice şi ai celorlalţi actori implicaţi direct în organizarea şi desfăşurarea activităţilor prilejuite de evenimentul T-Festival, respectiv cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, ai Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Cluj, Serviciului de Ambulanţă Judeţean Cluj, dar şi cu şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj.

            Această întâlnire a fost convocată ca urmare a protocolului de colaborare încheiat în acest sens între Consiliul Judeţean Cluj şi Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România, forul administrativ judeţean având o serie de atribuţii concrete în ceea ce priveşte organizarea tehnică a T-Festival, un eveniment internaţional dedicat transportatorilor din Sud-Estul Europei care va avea loc în perioada 9-11 mai a.c., în incinta Parcului Industrial Tetarom III (parcarea DeLonghi), din localitatea Jucu.

            În cadrul întâlnirii au fost abordate o serie de aspecte vizând siguranţa spectatorilor prezenţi la acest eveniment, IPJ Cluj urmând să aloce în acest sens mai multe echipaje de agenţi, atât pe sectorul rutier (îndrumare din DN 1C spre parcarea DeLonghi) cât şi pe cel al asigurării ordinii şi siguranţei publice în cadrul desfăşurării manifestărilor artistice propriu-zise. De asemenea, serviciile de securitate vor fi completate şi de o firmă de profil care va asigura paza şi protecţia artiştilor şi a invitaţilor pe întreaga perioada de desfăşurare a evenimentului. Nu în ultimul, în legătură cu acest aspect, în incinta locaţiei, Crucea Roşie, filiala Cluj, va monta un cort destinat tratării urgenţelor medicale, dotat cu toate echipamentele sanitare necesare, în cadrul acestuia urmând să-şi desfăşoare activitatea şi membri ai Ambulanţei Cluj, ale ISU Cluj şi ale Salvamont Cluj. În ceea ce priveşte posibilităţile de campare, cei interesaţi vor avea la dispoziţie un spaţiu pregătit special în acest sens, dotat cu toate utilităţile (apă, duşuri, toalete, etc.). Un amănunt extrem de interesant e faptul că accesul în ultima zi a T-Festival va fi liber pentru toată lumea.

Scopul acelei întâlniri l-a reprezentat luarea măsurilor care se impun în vederea derulării în condiţii optime a evenimentului, prin punerea la punct a tuturor detaliilor referitoare la organizarea şi derularea festivalului în condiţii de maximă siguranţă şi confort pentru toţi participanţii. Toate autorităţile Clujului sunt pregătite, organizatorii de asemenea, astfel încât premisele desfăşurării unui eveniment de mare anvergură, care poate deveni un brand al Clujului, sunt extrem de pozitive. Totodată, îi asigur pe clujeni că investiţiile derulate pentru realizarea acestui festival vor produce beneficii întregii comunităţi locale şi că vor putea fi folosite şi cu prilejul desfăşurării viitoarelor ediţii”, a declarat Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vakar Istvan.


Biroul de presă

30.04.2014