Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Joi, 18 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Intalnire de lucru la Bratislava

Intalnire de lucru la Bratislava
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Noi proiecte in sprijinul copiilor cu deficiente de auz analizate in cadrul unei intalniri de lucru la Bratislava     O delegatie a Liceului Tehnologic Special pentru  Deficienti  de  Auz  Cluj-Napoca, institutie de invatamant special aflata in subordinea Consiliului Judetean, a participat pe parcursul saptamanii trecute, in Bratislava (Slovacia), la o intalnire de lucru a membrilor HIPEN – Hearing Impairment Professionnal European Network.
     Principalul scop al acestei intruniri a retelei europene a scolilor pentru elevi cu deficiente de auz a fost acela de stabilire a propunerilor pentru noi proiecte Erasmus+, diseminarea proiectelor derulate in cursul anului scolar de catre fiecare institutie participanta, precum si dezvoltarea de bune practici in domeniul educatiei pentru persoanele cu dizabilitate auditiva. Alaturi de reprezentantii institutiei clujene, la Bratislava au fost prezenti directori si profesori/specialisti din 10 tari europene precum Anglia, Slovacia, Franta, Slovenia, Polonia, Cehia, Italia, Belgia, Olanda si Spania.
     Pe agenda intalnirii s-au aflat prezentarea activitatilor derulate in perioada octombrie 2017 – mai 2018 conform planului de actiune stabilit la intalnirea de la Kremnica, prezentarea situatiei financiare,  analizarea strategiei de comunicare, precum si prezentarea noilor organizatii care au aderat la retea in anul curent. Programul a continuat cu prezentarea proiectelor si a realizarilor fiecarei institutii participante la intalnire si cu un workshop care a avut ca scop stabilirea propunerilor pentru trei noi proiecte europene ce urmeaza a fi derulate in luna octombrie 2018, respectiv februarie-martie 2019, un proiect Erasmus+ K2 si doua proiecte K1 – mobilitati ale profesorilor si mobilitati ale tinerilor. Discutiile s-au incheiat cu discutarea planului de actiune ce va fi aplicat pana la urmatoarea intalnire, planificata pentru luna octombrie 2018, si care va avea loc in Franta, la Marseille.
     In prezent, Liceul Tehnologic Special pentru Deficienti  de  Auz  Cluj-Napoca beneficiaza de Proiectul Erasmus+, actiunea  KA2 - Cooperare pentru inovatie si schimb de bune practici, „OPEN SIGN, SOCIO-EDUCATIONALE-MAGAZINE FOR EUROPEAN DEAF CHILDREN. Implementat incepand cu luna septembrie 2017, proiectul vine in intampinarea nevoilor cadrelor didactice, copiilor si parintilor de a utiliza resurse educationale adecvate dizabilitatii auditive.
     De asemenea, in acest an scolar a fost finalizat proiectul Erasmus+ / Mobilitati pentru tineri, cu titlul ,,History - Unifying Young Europeans" (Junior HIPEN). Proiectul a implicat participarea activa a 35 de tineri cu deficienta de auz, cu varste intre 15 si 21 de ani, provenind din sase tari europene: Franta, Slovacia, Serbia, Polonia, Finlanda si Romania. Echipa Junior HIPEN a liceului clujean, reprezentata de eleva Popa Ioana din clasa a X-a, a participat la Etapa a XII-a a Concursului National ,,Made For Europe”. Tema proiectului, produsele realizate, competentele dezvoltate, valorile promovate au adus echipei de proiect si liceului doua premii I, la Etapa Judeteana, respectiv Etapa Nationala.

Biroul de presa
21 mai 2018