Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Intalnire de lucru a CIPT

Intalnire de lucru a CIPT

 

CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref.: Întâlnire de lucru a Centrelor de Informare si Promovare Turistică din judetul Cluj

 

            Din initiativa Centrului National de Informare si Promovare Turistică Cluj, serviciu de specialitate din cadrul Consiliului Judetean, sala de conferinte a stadionului Cluj Arena a găzduit o întâlnire de lucru ce a reunit reprezentantii Centrelor de Informare si Promovare Turistică din judetul Cluj.

Fiind prima reuniune de acest fel derulată la nivelul judetului Cluj, evenimentul a stârnit un interes ridicat în rândul angajatilor acestor centre locale de informare turistică, la întâlnire participând si reprezentanti ai Ministerului Turismului, ai Salvamont-Salvaspeo Cluj, ai asociatilor de turism locale si, respectiv, ai operatorilor care administrează obiective turistice din judetul Cluj.

            Scopul evenimentului a fost acela de a identifica problemele cu care se confruntă cel mai frecvent cele 36 de centre de informare turistică din judetul Cluj si de a stabili  modalitătilor optime de rezolvare ale acestora, astfel încât activitatea de promovare turistică să fie una cât mai vizibilă si eficientă.

E o initiativă bună întrucât un demers coerent si concertat de promovare a judetului Cluj ca destinatie turistică are sanse de reusită net superioare comparativ cu eforturile individuale si necoordonate ale unor entităti din domeniu” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Principalele aspecte abordate de cei prezenti s-au referit la necesitatea redefinirii  misiunii centrelor de informare turistică în contextul noilor prevederi legislative din domeniul turismului, identificarea de metode alternative de promovare turistică, precum si la oportunitatea realizării de noi materiale si resurse turistice care să fie în concordantă cu tendintele actuale din domeniu.

Participantii au avut pe parcursul întâlnirii numeroase interventii si propuneri, discutiile fiind axate, în special, pe consolidarea rolului centrelor de informare turistică  precum si pe modalitătile de eficientizare a colaborării cu diversele entităti ce activează în domeniul turismului si nu numai. Profitând de acest prilej, reprezentantii structurilor de informare turistică au avut posibilitatea de a se cunoaste mai bine si de a împărtăsi din experientele proprii. Totodată, acestia au propus realizarea, într-o primă etapă, a unui grup de lucru online în care să fie analizate problemele care necesită o rezolvare cât mai urgentă, urmând ca, în functie de cererile utilizatorilor, acestea să fie discutate ulterior fată în fată, prin organizarea unor noi întâlniri de lucru.

 

Biroul de presă

29 iunie 2018