Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Intalnire cu conducerea Spitalului Clinic de Boli Infectioase

Intalnire cu conducerea Spitalului Clinic de Boli Infectioase

                                                                          

                                                                           ROMÂNIA
                                                                      JUDEŢUL CLUJ
                                                               CONSILIUL JUDEŢEAN

Informare de presă

Ref: Intâlnire cu conducerea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase

          Preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nii Alin Tişe şi Radu Bica, s-au întâlnit astăzi, 07.10.2009, cu managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj, dr. Ioan Mureşan. Problema discutată a avut în vedere situaţia preluării Centrului de Diagnostic şi Tratament de către Spitalul de Boli Infecţioase.
          După cum se ştie, urmare a demersurilor întreprinse de către Prefectura Cluj, Centrul de Diagnostic şi Tratament Cluj, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a fost transferată, prin Ordin al Ministrului Sănătăţii, în subordinea Spitaluilui de Boli Infecţioase, instituţie medicală coordonată, la rândul său de către Consiliul Judeţean Cluj. Odată cu acest transfer, Spitalul de Boli Infecţioase a preluat şi datoriile Centrului de Diagnostic şi Tratament. În momentul de faţă este vorba despre o sumă de peste 3 milioane lei, constând în datorii către terţi şi salarii restante. “Centrul de Diagnostic şi Tratament este proprietatea Consiliului Judeţean, de aceea ne vom implica în rezolvarea problemelor cu care se confruntă această instituţie”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean, d-nul Alin Tişe.
           Preşedintele Consiliului Judeţean, pentru a aproba reorganizarea CDT, respectiv a Spitalului de Boli Infecţioase, va promova un Proiect de Hotărâre pentru alocarea, la proxima şedinţă de CJ, a sumei de 1 milion de lei către Spitalul de Boli Infecţioase, pentru a da posibilitatea acestei instituţii să suporte această trecere.
          De asemenea, conducerea executivă a Consiliului Judeţean Cluj a avut o întâlnire cu reprezentanţii medicilor din Centrul de Diagnostic şi Tratament, care doresc să se reorganizeze în cabinete individuale. Pentru aceştia s-a ajuns la soluţia de a începe formalităţile de organizare în aşa fel încât, până în luna mai a anului viitor, să îşi poată îndeplini procedurile. Restul personalului medical va rămâne în actuala formă de organizare, în subordinea Spitalului de Boli Infecţioase.
          Consiliul Judeţean va grupa, în cadrul clădirii pe care o deţine,  cele două categorii de medici, aşa încât folosinţa spaţiului să fie cât mai eficientă.
           “Prin aceste măsuri se va rezolva problema Centrului de Diagnostic şi Tratament într-o formă care să fie şi în avantajul medicilor şi în cel al pacienţilor”, consideră vicepreşedintele Consiliului Judeţean, d-nul Radu Bica.

 

Biroul de presă
07.10.2009