Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Intalnire cu conducerea CJ Mures

Intalnire cu conducerea CJ Mures

 

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

Informare de presă 

Ref: Întâlnire cu conducerea CJ Mureş

               Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a avut astăzi, 01.09.2010, o întâlnire cu d-na Lokondi Edita Emoke, preşedintele CJ Mureş. Scopul întâlnirii l-a reprezentat discutarea soluţiilor de dezvoltare viitoare a celor două aeroporturi internaţionale, deţinute de cele două Consilii Judeţene, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, respectiv Aeroportul „Transilvania” din Târgu Mureş. La întâlnire au participat şi managerii celor două aeroporturi, precum şi reprezentanţi ai administraţiilor celor două judeţe. 

În cadrul întâlnirii s-a ajuns la o poziţie comună privind la necesitatea elaborării unui plan unitar de dezvoltare a celor două aeroporturi, despărţite de o distanţă de circa 80 de kilometri. „Am hotărât ca fiecare judeţ să îşi desemneze câte o echipă de patru persoane, care vor pregăti propunerile de Hotărâri de Consilii Judeţene la nivelul celor două judeţe, în vederea validării unei asocieri. Această asociere va urma să deruleze procedurile de selecţie a unei firme sau societăţi neutre, care va elabora un Studiu de Oportunitate, care ne va da cele mai bune soluţii pentru dezvoltarea viitoare a acestor două obiective şi a modalităţii de încheiere a viitorului parteneriat”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.  Costurile necesare întocmirii Studiului de oportunitate vor fi susţinute, în părţi egale, de cele două Consilii Judeţene. 

Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, societate pe acţiuni aflată în proprietatea Consiliului Judeţean Cluj a cunoscut o dinamică deosebită în ultimii ani, fiind în acest sens cel mai modern aeroport din ţară şi având o creştere constantă a numărului de pasageri precum şi a numărului de mişcări. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe a susţinut constant proiectele de dezvoltare şi modernizare a acestuia, în acest moment accentul fiind pus pe construirea de parkinguri, modernizarea accesului, construirea unui hotel precum şi construirea unei noi piste de rulare la 3.500 de metri. Preşedintele CJ Cluj consideră oportună această asociere care va duce la crearea unui pol de referinţă în traficul aerian pentru întreaga Transilvanie, constituind un argument important în dezvoltarea viitoare a Clujului şi a judeţelor învecinate. „Sper ca în luna septembrie să avem cele două Hotărâri de Consilii Judeţene, pentru a demara încă din această toamnă procedurile care să ducă la elaborarea Studiului de Oportunitate, necesar avansării acestui important proiect”, consideră d-nul Alin Tişe. 

 

Biroul de presă 

01.09.2010