Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 26 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Intalnire cu ambasadorul Chinei

Intalnire cu ambasadorul Chinei


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Intalnire cu ambasadorul Republicii Populare Chineze, domnul Xu Feihong     Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Marius Minzat, a participat vineri, 13 aprilie a.c., la intalnirea prilejuita de vizita la Cluj-Napoca a ambasadorului Republicii Populare Chineze, domnul Xu Feihong, care a fost insotit de catre domnul Zhang Zheng, secretar al ambasadei.
     Intalnirea gazduita la sediul Primariei municipiului Cluj-Napoca, la care a fost prezent si domnul Emil Boc, primar al municipiului, a reprezentat pentru vicepresedintele forului administrativ judetean cadrul optim pentru a promova, o data in plus, cele mai importante proiecte aflate in derulare, in momentul de fata, la nivelul Consiliului Judetean, o atentie deosebita fiind acordata si prezentarii potentialului economic si investitional  al judetului.
     In acest sens, domnul Minzat a subliniat importanta facilitatilor pe care Parcurile Industriale administrate de Consiliul Judetean prin intermediul S.C. TETAROM S.A. le ofera investitorilor precum si cea a proiectelor de extindere, modernizare si reabilitare a infrastructurii rutiere judetene, extrem de importante in procesul de atragere a agentilor economici straini. Totodata, prezentarea domeniului agricol, industrial si turistic din judet a constituit un alt subiect aflat pe agenda discutiilor purtate cu oficialul strain.
     „Am profitat de intalnirea cu ambasadorul Chinei pentru a evidentia, o data in plus, imensul potential de afaceri si de dezvoltare al Clujului. Ceea ce ne dorim este o dezvoltare a relatiilor in dublu sens, atat investitori chinezi care sa opteze pentru Cluj cat si companii clujene care sa patrunda pe imensa piata a Chinei” a declarat domnul Marius Minzat, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj.
     Din dorinta de a consolida relatiile de colaborare cu China, vicepresedintele Consiliului Judetean a subliniat, ca un atu a judetului, rolul extrem de important pe care componenta educationala il are in procesul de formare a unei generatii de tineri bine pregatiti, vorbitori de limbi straine, capabili sa faca fata oricaror exigente.
     Reamintim in acest context faptul ca, in cadrul politicii de cooperare menite sa intareasca relatiile economice, sociale si culturale dintre Romania si China, provincia Shandong si judetul Cluj au definitivat la data de 5 mai 2010 un Protocol de Cooperare menit sa promoveze cooperarea reciproca si prietenia intre poporul chinez si cel roman, precum si consolidarea dezvoltarii economice. Printre obiectivele acestei Intelegeri de Colaborare se  numara cele referitoare la cooperare in domeniul resurselor de apa si calitatea apei, in domeniul infrastructurii si al proiectele de formare a personalului tehnic si, nu in ultimul rand, utilizarea produselor agricole, inovarea produselor alimentare si procesarea industrializata a produselor agricole.


Biroul de presa
13 aprilie 2018