Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Intalnire comisie elaborare Strategie Culturala

Intalnire comisie elaborare Strategie Culturala

                                                                                

                                             CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

Informare de presă
Ref: Constituirea comisiilor de specialitate pentru elaborarea Strategiei Culturale a Judeţului

      Astăzi, 17 martie 2011, în Sala Mare de Şedinţe a Palatului Administrativ al Judeţului Cluj a avut loc cea de-a doua întâlnire având ca scop realizarea strategiei culturale a judeţului Cluj. Iniţiativa d-rei vicepreşedinte Fekete Emoke referitoare la realizarea strategiei culturale a avut în vedere în primul rând necesitatea alinierii la procedurile europene privind definirea unei politici culturale coerente şi unitare.
      La şedinţa de astăzi a grupului de lucru constituit pentru realizarea strategiei culturale a judeţului au participat conducători sau reprezentanţi ai nu mai puţin de 35 de instituţii publice cu atribuţii în domeniul culturii dar şi reprezentanţi ai mediului academic precum şi ai unora dintre organizaţiile neguvernamentale implicate activ în realizarea actului cultural din judeţul Cluj. Principalul punct aflat pe ordinea de zi a întâlnirii şi care a şi fost aprobat s-a referit la necesitatea constituirii a cinci comisii de specialitate, după cum urmează:
1. Comisia  Patrimoniu, monumente istorice, activităţi muzeale;
2. Comisia Arte vizuale, design, cultură digitală, artă fotografică, cinematografie;
3. Comisia Artele spectacolului (teatru, operă, dans) şi Muzică;
4. Comisia Arte literare şi publicistică; Arhitectură şi intervenţie în spaţiul public;
5. Comisia Diversitate culturală, turism, dezvoltare rurală, educaţie permanentă. 
     „În contextul în care cultura are un rol central în dezbaterile privind viitorul omenirii, e  extrem de important să considerăm cultura nu doar ca un consumator de resurse, ci şi ca un factor de dezvoltare socială. Acesta este motivul pentru care am iniţiat constituirea grupului de lucru pentru realizarea strategiei culturale a judeţului. Întâlnirea de astăzi a acestei comisii a marcat un pas înainte în acest demers, unul concret, referitor la constituirea comisiilor de specialitate care se vor ocupa în curând de problemele sectoriale ale activităţii culturale clujene, urmând ca cel târziu în data de 5 aprilie să definitivăm componenţa nominală a acestora şi să începem munca efectivă pe comisii” a precizat d-ra vicepreşedinte a Consiliului Judeţean Cluj, Fekete Emoke.

Biroul de presă
17.03.2011