Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Intalnire Ambasador Franta

Intalnire Ambasador Franta

                                                                                

                             CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă

Ref: Intâlnire Ambasador Franţa

         Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a primit astăzi, 09.10.2009, vizita Ambasadorului Franţei în România, Excelenţa Sa, domnul Henri Paul.
         În cadrul întâlnirii s-a realizat o trecere în revistă a colaborărilor bilaterale, acţiunile comune derulate de Consiliul Judeţean şi Departamentul Allier, între care există un protocol de colaborare. De asemenea, au fost discutate oportunităţile de colaborare în domeniile economic, financiar şi cultural, Ambasadorul Franţei exprimând interesul manifestat în acest sens de către potenţiali investitori şi colaboratori francezi.
         Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj l-a informat pe ambasadorul statului francez asupra interesului manifestat în cadrul întâlnirilor bilaterale de către investitorii din zona Allier, care şi-au manifestat intenţia de a investi în regiunea Huedin în exploatatrea şi valorificarea plantelor medicinale. De asemenea, d-nul Alin Tişe a prezentat situaţia investiţiilor în infrastructură la nivel judeţean, o atenţie deosebită fiind acordată dezvoltării Aeroportului, dar şi a infrastructurii rutiere.
         Cele două părţi au stabilit, de comun acord, ca pe viitor să se stabilească o comunicare permanentă între Consiliul Judeţean Cluj şi Ambasada Franţei în România, fiecare parte urmând să desemneze câte o persoană care să răspundă de acestă colaborare instituţională.
           În cadrul întâlnirii, Excelenţa Sa, d-nul Henri Paul, a adresat o invitaţie preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, de a participa la cea de a doua ediţie a manifestării „Rencontres de Cluj-Patrimoniu alimentar”, organizat în zilele de 9-11 octombrie de către Centrul Cultural Francez din Cluj în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj.

                      

 

                          

Biroul de presă
09.10.2009