Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Inmanare titul "Scoala Europeana"

Inmanare titul "Scoala Europeana"

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

 

 

Informare de presă

Ref: Înmânarea titlului de „Şcoală Europeană” Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca 

  

              Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca, instituţie de învăţământ special aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, va participa cu o delegaţie, în data de 22.04.2010, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, la ceremonia de înmânare de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a titlului de „Şcoală Europeană”. Certificatul de Şcoală Europeană se acordă pentru o perioadă de trei ani cu scopul de a evidenţia efortul şcolilor în asigurarea dimensiunii europene în educaţie şi racordarea managementului instituţional la politicile europene în domeniul educaţiei şi formării profesionale.

              Reamintim faptul că Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca a obţinut titlul de „Şcoală Europeană” în anul 2007, ocupând locul I pe ţară cu cel mai mare punctaj dintre instituţiile aflate în competiţie iar în această lună (n. aprilie 2010) a obţinut reconfirmarea din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a titlului de Şcoală Europeană.

             „Reconfirmarea titlului de Şcoală Europeană are menirea de a certifica, odată în plus, calitatea procesului educaţional şi a condiţiilor oferite de şcolile speciale care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj în general şi de Liceul pentru Deficienţi de Vedere în special. Această distincţie ne onorează şi ne bucură dar ne şi obligă să menţinem aceleaşi standarde calitative. Totodată, prin intermediul acestui titlu, Liceul pentru Deficienţi de Vedere a devenit un veritabil ambasador al României în Europa, prin promovarea unei imagini pozitive a ţării noastre şi a valorilor şcolii româneşti”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.

Biroul de presă

 15.04.2010