Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Inmanare titlu cetatean de onoare Doina Cornea

Inmanare titlu cetatean de onoare Doina Cornea

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref: Înmânarea titlului de Cetăţean de onoare doamnei Doina Cornea

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, i-a înmânat astăzi, 30 mai 2013, doamnei Doina Cornea, însemnele distinctive ale titlului de Cetăţean de onoare al Judeţului – „Clujean de onoare”. Evenimentul a avut loc la ora 14, la domiciliul doamnei Doina Cornea.

În cadrul ceremoniei de înmânare care, nu întâmplător, a coincis cu ziua de naştere a doamnei Doina Cornea, împreună cu tradiţionala urare de „La mulţi ani”, preşedintele Consiliului Judeţean i-a înmânat cunoscutei disidente anticomuniste clujence un buchet de flori, însemnul distinctiv al titlului de Cetăţean de onoare al Judeţului împreună cu o diplomă care recunoaşte „contribuţia doamnei Doina Cornea la eliberarea României de sub pecetea dureroasă a comunismului,  opoziţia cu ecou internaţional exercitată faţă de regimul totalitar, precum şi bogata activitate publicistică prin care domnia sa a militat pentru libertatea personală şi a inspirat tinerii să ia atitudine în faţa represiunii şi a cenzurii”.

Gestul nostru este unul simbolic, o dovadă a recunoştinţei şi respectului pe care le manifestăm faţă de una dintre cele mai emblematice figuri ale disidenţei anticomuniste. În acelaşi timp, acordarea acestui titlu are şi un caracter reparatoriu raportat la lipsa de atitudine în acest sens a celor care, timp de mai bine de două decenii, nu au făcut acest gest minimal de recunoaştere a sacrificiului personal al unei mari personalităţi a comunităţii clujene, cea care, în vremuri grele, ne-a dăruit totul, fără a pretinde nimic în schimb” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

Reamintim în acest context faptul că, în urma proiectului iniţiat în acest sens de preşedintele Consiliului Judeţean, prin hotărârea deliberativului judeţean  nr. 111 din 29 aprilie 2013,  doamnei Doina Cornea i-a fost acordat titlul de Cetăţean de onoare al Judeţului Cluj – “Clujean de onoare”.  

 Biroul de presă

30 mai 2013