Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Duminica, 18 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Inmanare titlu Cetatean de Onoare - dl. Valentin Silaghi

Inmanare titlu Cetatean de Onoare - dl. Valentin Silaghi

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

 

 

 

Comunicat de presă 

 

Ref. Înmânare titlu de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj d-lui Valentin Silaghi

 

            Miercuri, 27 iulie 2016, în contextul desfășurării manifestărilor sportive programate în cadrul Turneului Internațional de Box ”Centura Transilvaniei 2016”, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Vakar Istvan, a înmânat însemnele distinctive ale titlului de Cetățean de Onoare al Judeţului Cluj - „Clujean de Onoare” fostului pugilist și actual antrenor de box Valentin Silaghi.

            Domnul Valentin Silaghi este o personalitate de excepţie a boxului clujean şi românesc, care s-a remarcat pentru performanţele deosebite obţinute de-a lungul întregii sale cariere, atât în calitate de sportiv cât şi de antrenor. Cea mai înaltă performanţă sportivă a domniei sale, medalia olimpică de bronz obţinută în cadrul Jocurilor Olimpice de la Moscova din anul 1980, l-a consacrat şi propulsat definitiv în clubul de elită al sportivilor clujeni medaliaţi olimpic, domnia sa onorând şi reconfirmând ulterior acest statut prin obţinerea a numeroase alte medalii europene, mondiale şi olimpice.

            Am fost onorat să-i ofer, în numele Consiliului Județean Cluj, însemnele distinctive ale titlului de Cetățean de Onoare al Județului Cluj pugilistului Valentin Silaghi, un om a cărui carieră sportivă a fost și este una remarcabilă, domnia sa având o contribuție însemnată și în ceea ce priveşte dezvoltarea şi promovarea boxului clujean, prin donarea de echipamente sportive, organizarea de meciuri cu echipe din Germania, cantonamente comune de pregătire şi multe altele.” a declarat vicepreşedintele Vakar Istvan.

            Menționăm în acest sens faptul că Titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj - „Clujean de Onoare” a fost conferit domnului Valentin Silaghi prin Hotărârea Consiliului Județean Cluj nr. 187 din 31 iulie 2014.

           

Biroul de presă

 28 iulie 2016