Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Joi, 18 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Inmanare titlu Cetatean de Onoare - dl. Valentin Silaghi

Inmanare titlu Cetatean de Onoare - dl. Valentin Silaghi

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

 

 

 

Comunicat de presă 

 

Ref. Înmânare titlu de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj d-lui Valentin Silaghi

 

            Miercuri, 27 iulie 2016, în contextul desfăÈ™urării manifestărilor sportive programate în cadrul Turneului InternaÈ›ional de Box ”Centura Transilvaniei 2016”, vicepreÈ™edintele Consiliului JudeÈ›ean Cluj, domnul Vakar Istvan, a înmânat însemnele distinctive ale titlului de CetăÈ›ean de Onoare al Judeţului Cluj - „Clujean de Onoare” fostului pugilist È™i actual antrenor de box Valentin Silaghi.

            Domnul Valentin Silaghi este o personalitate de excepţie a boxului clujean şi românesc, care s-a remarcat pentru performanţele deosebite obţinute de-a lungul întregii sale cariere, atât în calitate de sportiv cât şi de antrenor. Cea mai înaltă performanţă sportivă a domniei sale, medalia olimpică de bronz obţinută în cadrul Jocurilor Olimpice de la Moscova din anul 1980, l-a consacrat şi propulsat definitiv în clubul de elită al sportivilor clujeni medaliaţi olimpic, domnia sa onorând şi reconfirmând ulterior acest statut prin obţinerea a numeroase alte medalii europene, mondiale şi olimpice.

            Am fost onorat să-i ofer, în numele Consiliului JudeÈ›ean Cluj, însemnele distinctive ale titlului de CetăÈ›ean de Onoare al JudeÈ›ului Cluj pugilistului Valentin Silaghi, un om a cărui carieră sportivă a fost È™i este una remarcabilă, domnia sa având o contribuÈ›ie însemnată È™i în ceea ce priveşte dezvoltarea şi promovarea boxului clujean, prin donarea de echipamente sportive, organizarea de meciuri cu echipe din Germania, cantonamente comune de pregătire şi multe altele.” a declarat vicepreşedintele Vakar Istvan.

            MenÈ›ionăm în acest sens faptul că Titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj - „Clujean de Onoare” a fost conferit domnului Valentin Silaghi prin Hotărârea Consiliului JudeÈ›ean Cluj nr. 187 din 31 iulie 2014.

           

Biroul de presă

 28 iulie 2016