Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 20 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Incluziune sociala printr-un stil de viata sanatos

Incluziune sociala printr-un stil de viata sanatosCONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Incluziune sociala printr-un stil de viata sanatos


     Scoala Gimnaziala Speciala – Centru de Resurse si Documentare privind Educatia Incluziva/Integrata (CRDEII) din Cluj-Napoca, institutie de invatamant special aflata in subordinea Consiliului Judetean, desfasoara, in perioada 28 februarie - 4 martie a.c., o serie de activitati in cadrul Parteneriatului Strategic Erasmus+ „Flying the Flag for a Healthy Europe”. In acest context, scoala speciala clujeana este gazda unui numar de 14 profesori proveniti din cinci tari europene, respectiv Marea Britanie, Irlanda, Letonia, Estonia si Portugalia.
     ,,Pe  parcursul a mai bine de un secol de invatamant special, Clujul s-a consacrat ca un centru national si chiar international de expertiza in acest domeniu. Rolul unor asemenea proiecte derulate impreuna cu parteneri straini este acela de a ii mentine pe expertii nostri in contact cu cele mai noi abordari si tehnici folosite in acest domeniu.” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

     Proiectul Erasmus+ „Flying the Flag for a Healthy Europe” isi propune sa promoveze incluziunea si un stil de viata sanatos. Astfel, de-a lungul perioadei de implementare, intre anii 2017 si 2020, urmeaza a fi pregatiti prin actiuni dedicate, Ambasadori ai Incluziunii, reprezentati de elevi cu si fara cerinte educative speciale, care vor promova principiile incluziunii sociale prin intermediul activitatilor specifice abordarii unui stil de viata sanatos.
     La activitatile programate in cursul acestei saptamani vor participa profesorii CRDEII, specialistii straini inivitati, cat si trei grupuri de cate sase elevi, insotiti de cadre didactice, de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva din Babeni, Valcea, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca si, respectiv, Scoala Gimnaziala „Ioan Bob” din Cluj-Napoca.
     Activitatile includ ateliere practice in cadrul institutiei gazda, la care vor participa elevi ai scolii si elevi din scolile invitate, profesori romani si partenerii straini. Totodata,  alaturi de intalnirea de proiect au loc activitati sportive, culturale si de promovare a municipiului Cluj-Napoca.

Biroul de presa
28 februarie 2018