Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Inchidere depozit deseuri Turda, Gherla si Huedin

Inchidere depozit deseuri Turda, Gherla si HuedinCONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Au fost finalizate, inainte de termen, lucrarile de inchidere a depozitelor neconforme de deseuri de la Turda, Gherla si Huedin     Consiliul Judetean Cluj aduce la cunostinta opiniei publice faptul ca, in cazul a trei dintre cele sase depozite urbane neconforme de deseuri din judetul Cluj, respectiv cele din Turda, Gherla si Huedin, lucrarile de inchidere si ecologizare au fost finalizate.
     „Putem afirma, cu toata convingerea, ca problema inchiderii rampelor neconforme de gunoaie din judet a intrat intr-o cu totul alta etapa odata cu finalizarea lucrarilor la primele trei. In acelasi timp, lucrurile au intrat pe un fagas normal si in ceea ce priveste celelalte trei depozite care au mai ramas.” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Avand ca termen pentru finalizare sfarsitul lunii iunie, respectiv luna iulie in cazul depozitului de la Huedin, lucrarile efectuate de catre S.C. NORDCONFOREST la depozitele neconforme anterior mentionate au fost incheiate in cursul saptamanii precedente in toate cele trei locatii. Acestea au vizat, in principal, profilarea si reconfigurarea depozitelor si acoperirea lor cu un strat de pamant destinat inierbarii intregii suprafete. Totodata, au fost efectuate lucrari de drenaj, puturi de captare a biogazului, drumuri de acces, sisteme de colectare a apelor pluviale, etc.
     Referitor la finalizarea lucrarilor de inchidere a depozitului de la Pata Rat, inclusiv a celor de consolidare a versantului in urma alunecarilor produse in corpul depozitului, termenul preconizat este finalul anului 2018. Intarzierile ce au aparut in acest caz se datoreaza, in principal, alunecarii unei parti din corpul depozitului, precum si scurgerii de levigat rezultate. Pana la momentul actual, antreprenorul a intervenit pentru a proteja taluzul centurii care era supus unui debit crescut, prin micsorarea nivelului ridicat al apei provenit din precipitatiile abundente. Astfel a eliminat doar opturarea partiala de pamant pe langa care apa se scurgea, oricum, gravitational. Pentru evacuarea controlata a apei din lacul format artificial se vor efectua, conform expertizei, lucrari provizorii pe cursul nou creat de deversare a apei. Totodata, aceste lucrari se vor efectua treptat si vor consta in adancirea treptata a cursului actual de apa, pe o lungime de cca. 250 de metri.
     Valoarea totala aferenta realizarii obiectivului de investitii ,,Inchiderea depozitelor neconforme de deseuri din judetul Cluj – LOT nr. 1 – Pata Rat, Gherla, Huedin si Turda este de 33.297.933,79 de lei – fara TVA.
     In ceea ce priveste inchiderea si ecologizarea depozitelor neconforme de la Dej si Campia-Turzii, in cazul celui din Dej presedintele Consiliului Judetean Cluj a emis deja ordinul de incepere a lucrarilor, termenul de finalizare fiind de maxim un an, proiectare si executie. In acelasi timp, a fost finalizata si licitatia pentru inchiderea rampei de la Campia-Turzii, contractul neputand fi semnat decat dupa solutionarea contestatiei depuse. In ceea ce priveste lucrarile, termenul de realizare a acestora va fi si mai scurt, respectiv patru luni pentru proiectare si sase pentru executie.


Biroul de presa
11 aprilie 2018