Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 21 Iunie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Incheiere distribuire ajutoare alimentare

Incheiere distribuire ajutoare alimentare

                                                                                   

                                                                CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 


Informare de presă
Ref: Încheierea distribuirii de ajutoare alimentare în judeţul Cluj


    Luni, 20 decembrie 2010, Consiliul Judeţean Cluj a încheiat livrarea în toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţ a cantităţilor de făină de mălai, făină albă, paste făinoase, biscuiţi, zahăr şi lapte praf pentru persoanele defavorizate din judeţ. Numărul total de persoane din judeţul Cluj care au beneficiat de ajutoarele alimentare este de 69.531 de persoane, la care se adăugă persoanele trecute pe listele suplimentare. Totodată, au fost distribuite primăriilor listele suplimentare care cuprind beneficiarii care se încadrează în prevederile legale corespunzători perioadei 1 august – 1 decembrie 2010, urmând ca, în perioada imediat următoare să fie livrate şi cantităţile aferente persoanelor aflate pe aceste liste.
     Până în acest moment au fost acordate ajutoare persoanelor aflate pe listele suplimentare în toate cele 5 municipii, precum şi în 37 de comune. Astfel, cantitatea totală distribuită la nivelul judeţului Cluj este de 973,434 tone făină albă, 486,17 tone mălai, 222,499 tone paste făinoase, 69,531 tone biscuiţi, 69,531 tone zahăr şi 69,531 tone lapte praf.
     Reamintim în acest context faptul că întocmirea şi actualizarea listelor de beneficiari s-a făcut cu respectarea prevederilor H.G. nr.600/2009, privind stabilirea beneficiarilor de ajutoare alimentare care provin din stocurile de intervenţie comunitare destinate categoriilor de persoane cele mai defavorizate din România şi atribuţiile instituţiilor implicate în planul European, prin intermediul Consiliului Judeţean Cluj. Instituţiile abilitate pentru întocmirea listelor din Planul Anual European de furnizare Ajutoare alimentare, în beneficiul persoanelor celor mai defavorizate, au fost Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj, Casa Judeţeană de Pensii Cluj, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj precum şi primăriile din judeţul Cluj.
      Fiecare persoană beneficiară a acestui program a primit 14 kg de făină albă, 7 kg de făină de mălai, 3,2 kg de paste făinoase, 1 kg de biscuiţi, 1 kg de zahăr şi 1 kg lapte praf. Menţionăm faptul că o persoană a beneficiat de ajutor - produse alimentare - o singură dată în cadrul planului şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţine la data distribuirii ajutoarelor, chiar dacă se regăseşte la acea dată în mai multe dintre categoriile mai sus menţionate.
      „Ne bucură faptul că, urmare a organizării eficiente de către Consiliul Judeţean şi a bunei colaborări cu celelalte instituţii şi organisme implicate, programul de distribuire a produselor alimentare s-a derulat în condiţii optime. De asemenea, ne bucurăm că, aşa după cum ne-am propus, am reuşit să finalizăm distribuirea acestor ajutoare înaintea sărbătorilor de iarnă, astfel încât şi un număr extrem de semnificativ de persoane defavorizate din judeţ să simtă bucuria Naşterii Domnului şi a Noului An” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Biroul de presă
21.12.2010