Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Sat, 17 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Incepere lucrari statia epurare Cluj-Napoca

Incepere lucrari statia epurare Cluj-Napoca

                                                                                      

                                                        Consiliul Judeţean Cluj

Informare de presă
Ref: Începere  lucrări la staţia de epurare Cluj-Napoca

      Miercuri, 07.12.2011, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, va prezida ceremonia oficială de demarare a lucrărilor fizice la "Reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare Cluj-Napoca", contract care face parte din Proiectul derulat prin Compania de Apă SOMEŞ în cadrul Programului Operaţional Sectorial (POS) Mediu, cu finanţare din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.
      Evenimentul va avea loc la Staţia de Epurare din Cluj-Napoca, str. Grigore Ignat, f.n. (lângă intrarea Emerson din Parcul Industrial Tetarom II). Pentru facilitarea accesului presei un microbuz va pleca din faţa sediului Consiliului Judeţean Cluj la ora 10.30.
      Contractul pentru modernizarea şi extinderea staţiei de epurare Cluj-Napoca este în valoare de peste 147,95 milioane lei (fără TVA), iar lucrările sunt prevăzute a se finaliza în termen de 21 de luni.
      „Acest nou proiect vine în continuarea celorlalte derulate de către administraţia judeţeană cu scopul de a creşte standardele şi condiţiile de viaţă pentru toţi locuitorii judeţului. Lucrările la staţia de epurare reprezintă nu doar o cerinţă a modernităţii ci şi un etalon al nivelului de trai. Modernizarea infrastructurii de mediu, creşterea calităţii vieţii şi a serviciilor legate de sistemul de alimentare cu apă şi de canalizare al cetăţenilor va rămâne şi în perioada viitoare o prioritate constantă a mea personal, pe întreaga perioadă de derulare a mandatului”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe
      Modernizarea Staţiei de Epurare Cluj-Napoca face parte din proiectul major de investiţii "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din judeţele Cluj / Sălaj" co-finanţat de Uniunea Europeană, în valoare totală de 196,9 Milioane EURO derulat prin Compania de Apă SOMEŞ în perioada 2009 - 2013. Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene se cifrează la 74%, cea a Guvernului României la 11,3%, a autorităţilor locale din aria proiectului - de 1,9%, restul de 12,8% fiind obţinut de Compania de Apă SOMEŞ prin credit bancar.

 Biroul de presă
 06.12.2011