Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Incepere lucrari modernizare 2 drumuri judetene

Incepere lucrari modernizare 2 drumuri judetene

 

                                                                                   

                                               CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Încep lucrările de modernizare a încă două drumuri judeţene

     Horea Uioreanu, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a semnat astăzi, 7 noiembrie 2012, ordinul de începere a lucrărilor de modernizare şi reabilitare a încă două drumuri judeţene.
     Concret, este vorba despre DJ 109D, Sic-Vişa-Coasta-DN1, pe o lungime de 17,12 km, de la de km 17 până la km 34+120. Valoarea lucrărilor este de 7,5 milioane de lei, iar termenul de execuţie este de 14 luni.
     Al doilea ordin de începere a lucrărilor vizează DJ 105T, Cluj-Napoca - Popeşti - Coruş - Săliştea Veche; Berind - DN1F, pe o lungime de 13,2 km, de la km 3+447 până la km 14+447, respectiv km 19+470 până la km 21+670. Pentru acest tronson de drum valoarea lucrărilor este de 7,7 milioane de lei, termenul de execuţie fiind 24 de luni. 
      Lucrările pe cele două tronsoane de drumuri judeţene sunt parte  a contractului încheiat între Consiliul Judeţean Cluj şi Asocierea SC Samus Construcţii SA, SC Construct Perom şi Via Procons SRL şi sunt cuprinse în programul de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene, program care este estimat să se finalizeze în anul 2015.
       ”Cele două ordine semnate astăzi mi-au produs un dublu sentiment de satisfacţie. Pe lângă faptul că orice lucrare de investiţii pe drumurile judeţene, atât de văduvite în ultimii ani de orice fel de intervenţie, înseamnă câte o promisiune îndeplinită, mă bucur că încep lucrările pe drumul spre Sic. Aşa cum se ştie, colegii noştri din UDMR au recurs chiar şi la metode aparte pentru a atrage atenţia asupra stării acestui drum, astfel că astăzi, la şedinţa extraordinară pe care o avem, voi putea să-i informez că acel drum, pe care nu s-au executat nici un fel de reparaţii timp de mulţi ani, va fi modernizat. Zona Sic şi satele adiacente vor putea să-şi valorifice potenţialul, transportul nu va mai constitui o problemă”, a precizat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, după semnarea celor două ordine.
      Reamintim că unul din obiectivele actualei conduceri executive a Consiliului Judeţean Cluj este reabilitarea şi modernizarea tuturor drumurilor judeţene şi a celor de interes local.

Biroul de presă
07.11.2012