Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Incepere lucrari amenajare paraul Muratorii

Incepere lucrari amenajare paraul Muratorii

                                                                       

                          CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Comunicat de presă
Ref: Încep lucrările de amenajare a pârâului Murătorii


       Lucrările de deviere a pârâului Murătorii vor fi finalizate la 1 iunie 2013. Acest termen a fost stabilit în cadrul unei întâlniri la care au participat reprezentanÈ›i ai Aeroportului InternaÈ›ional Cluj-Napoca, ai AdministraÈ›iei Bazinale de Apă SomeÈ™-TiÈ™a, precum şi a constructorilor implicaÈ›i în proiectele de amenajare a pârâului, respectiv construire a noii piste a aeroportului.
      ,,Este o veste cu adevărat bună, deoarece după finalizarea lucrărilor de amenajare a acestui pârâu, se va preda amplasamentul liber de sarcini, respectiv zona din capătul vestic, către constructorul noii piste. Acesta va putea astfel să execute lucrările de sistematizare a terenului necesare pentru asigurarea zonei de senzitivitate a echipamentelor de radionavigaÈ›ie, precum şi cea de siguranÈ›ă de la capătul pistei. Sper ca în curând să poată demara şi lucrările de amenajare a celuilalt pârâu, BecaÈ™, astfel încât să putem da în funcÈ›iune pista de 2100 de metri”, a apreciat preşedintele Consiliului JudeÈ›ean Cluj, Horea Uioreanu.
      Termenul de finalizare a lucrărilor de sistematizare a zonei de senzitivitate şi RESA (Runway and Safety Area), conform reglementărilor aeronautice în vigoare, va fi stabilit împreună cu Romatsa şi cu constructorul noii piste.


Biroul de presă
23 aprilie 2013