Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Inaugurarea unor sectii noi ale Scolii de Arte Tudor Jarda Cluj-Napoca la Campia Turzii si Rachitele

Inaugurarea unor sectii noi ale Scolii de Arte Tudor Jarda Cluj-Napoca la Campia Turzii si Rachitele

 

                                                                               

                              CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă
Ref. Inaugurarea unor secţii noi ale Şcolii de Arte ,, Tudor Jarda” Cluj-Napoca la Câmpia Turzii şi Răchiţele

     Şcoala Populară de Arte ,,Tudor Jarda” Cluj-Napoca, instituţie de cultură care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpia Turzii şi Asociaţia Artiştilor Plastici Câmpia Turzii invită publicul interesat la inaugurarea a două noi secţii externe ale şcolii, la Câmpia Turzii, respectiv la Răchiţele.
     Astfel, inaugurarea Secţiei de Arte Vizuale Câmpia Turzii va avea loc miercuri, 12 octombrie, ora 17.00, la Palatul Cultural „Ionel Floaşiu” din localitate. Programul evenimentului cuprinde o scurtă prezentare a cursanţilor, vernisajul expoziţiei de pictură, cu lucrările realizate în cadrul Taberei de creaţie Cheile Turzii 2015, precum şi momente susţinute de către experţii şi cursanţii de la secţiunile de muzică clasică din Cluj-Napoca.
     Cea de-a doua secţie externă a Şcolii Populare de Arte ,,Tudor Jarda” Cluj-Napoca, Secţia de Ţesut - Cusut Răchiţele, va fi deschisă oficial două zile mai târziu, pe data de 14 octombrie 2016, de la ora 16.00, la Căminul Cultural Răchiţele. În cadrul acestui eveniment va avea loc o paradă a portului popular cu sătenii din Răchiţele, o prezentare a cursanţilor secţiei, vernisajul expoziţiei de pictură ,,Iubesc Clujul!”, un moment folcloric susţinut de către cursanţii secţiei de muzică populară Cluj-Napoca, precum şi un spectacol de joc popular cu Grupul ,,Muguraşii” din Răchiţele – instructor Daniel Rusu.
     Misiunea Şcolii de Arte Cluj, ca instituţie a Consiliului Judeţean, este aceea de a acoperi din punct de vedere educaţional şi cultural cât mai multe localităţi ale judeţului, dezvoltarea celor două noi secţii externe, de la Câmpia Turzii şi Răchiţele având la bază solicitările localnicilor. Activitatea secţiei de la Câmpia Turzii va fi coordonată de către d-na Felicia Răcean, iar la Răchiţele renumitul meşter popular Elvira Gavriş. Un lucru important în acest context este faptul că Şcoala de Arte a născut promotori în teritoriu, din rândul foştilor săi cursanţi. Astfel, la Câmpia Turzii, un rol esenţial în crearea secţiei l-a avut d-na Iuliana Pop, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici Câmpia Turzii şi la Răchiţele d-na Cristina Maria Mihuţ, ambele absolvente merituoase ale Şcolii.

Biroul de presă
6 octombrie 2016