Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Duminica, 18 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Inaugurare oficiala - zbor Cluj - Tel Aviv

Inaugurare oficiala - zbor Cluj - Tel Aviv

                                                                             

                                            CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Inaugurarea oficială a primului zbor de la Cluj în afara Europei

     Conducerea Consiliului Judeţean Cluj, împreună cu reprezentanţii Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, ai companiei Wizz Air precum şi ai Autorităţii Aeroportuare Israeliene, au inaugurat oficial miercuri, 27 noiembrie 2013, primul zbor pe cursa Cluj-Napoca – Tel Aviv. Aceasta este prima rută directă operată de pe Aeroportul clujean care leagă Clujul de un oraş aflat în afara Europei. 
    Pentru început, zborurile între Cluj-Napoca şi Tel Aviv vor fi efectuate de două ori pe săptămână, în zilele de miercuri şi duminică, distanţa urmând a fi parcursă în aproximativ două ore şi jumătate.
    Cursa Cluj-Napoca-Tel Aviv a decolat miercuri după-amiază cu 115 pasageri la bord şi s-a întors pe aeroportul clujean, peste numai câteva ore, cu 139 de pasageri. Această legătură aeriană reprezintă un plus de valoare la capitolul turism, întrucât locuitorii din Transilvania vor avea posibilitatea de a vizita Tel Aviv şi Ţara Sfântă într-un mod mult mai comod şi accesibil financiar. De asemenea, în aceste fel sunt create premisele favorabile pentru ca şi turiştii din Israel să fie atraşi de potenţialul extrem de ridicat al Clujului şi al întregii regiuni:
    „Această reuşită constituie o urmare firească a investiţiei pe care am inaugurat-o  recent, noua pistă a aeroportului, fiind extrem de importantă inclusiv pentru că este prima rută pe care o avem în afara continentului european. Tel Aviv şi Ţara Sfântă sunt destinaţii turistice şi ecumenice extrem de intens vizitate şi sunt convins că noua cursă va fi una de succes. Noul zbor leagă Clujul şi întreaga Transilvanie de o zonă în care înainte era dificil de ajuns, iar asta va aduce beneficii tuturor. Şi mă refer aici la românii care doresc să ajungă la Ierusalim, la agenţiile de turism care vor putea să-şi diversifice oferta, dar şi la turiştii sau oamenii de afaceri israelieni care sunt interesaţi de Cluj. Prin deschiderea acestei noi rute Aeroportul clujean îşi reconfirmă statutul de principală poartă aeriană a Transilvaniei. Sper să aducem în viitor noi destinaţii externe la Cluj, spre Istanbul, de exemplu”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.
     Tel Aviv este, după Ierusalim, cel mai mare oraş din Israel şi un important centru economic, de afaceri şi cultural al ţării. Cu peste 2.5 milioane de turişti anual, Tel Aviv a fost clasat în 2012 al 5-lea cel mai vizitat oraş din Orientul Mijlociu şi Africa. Potrivit consilierului pe probleme economice din cadrul Ambasadei Israelului la Bucureşti, în prezent în Israel trăiesc peste un milion de persoane cu rădăcini româneşti, care sunt potenţiali turişti şi oameni de afaceri. Pe de altă parte, în Transilvania trăieşte o comunitate israeliană importantă care va beneficia de existenţa cursei aeriene Cluj-Napoca – Tel Aviv.


Biroul de presă
28  noiembrie 2013