Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Sat, 17 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Inaugurarea centurii Valcele-Apahida

Inaugurarea centurii Valcele-Apahida

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

 

Comunicat de presă

Ref: Inaugurarea centurii Vâlcele-Apahida   

            Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, felicită actuala conducere a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj pentru faptul că a reușit să finalizeze cu adevărat lucrările de construire a centurii Vâlcele Apahida.

            Faptul că această centură este, în sfârșit, finalizată, demonstrează că USL își ține promisiunile. Practic, începând de astăzi, centura municipiului Cluj-Napoca, pe traseul Vâlcele-Apahida, este finalizată. Nu mai vorbim de o <<centurică a centurii>>, așa cum s-a întâmplat cu lucrarea inaugurată cu fast în vechea guvernare, când premierul de atunci, domnul Emil Boc, a inaugurat o lucrare nefinalizată. Noi nu tăiem panglici la lucrări care nu sunt gata, noi chiar ne ținem de cuvânt și finalizăm proiectele”, precizează Horea Uioreanu, președintele Consiliului Județean Cluj și vicepreședinte al PNL.

            Reamintim, proiectul de construire a centurii de ocolire pe direcţia sud-est a municipiului Cluj-Napoca, Vâlcele-Apahida, a fost elaborat în timpul guvernării liberale, traseul inițial aprobat urmând linia drumurilor județene, nefiind necesare exproprieri sau defrișări. Conform acestei variante, asumate inițial și de domnul Emil Boc, președintele PD la acea vreme, costurile centurii urmau să se ridice la circa 30 de milioane de euro. Ulterior, ministrul transporturilor de atunci, Gheorghe Dobre, a agreat o altă variantă, care s-a dovedit a fi mult mai costisitoare și mai greu de realizat din cauza unor probleme geotehnice. Costurile finale ale acestei investiții se ridică la peste 150 de milioane de euro, față de aproximativ 50 de milioane de euro stabilite prin contractul de lucrări.  

 

 Biroul de presă

20 noiembrie 2013