Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 26 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Inaugurarea centurii Valcele-Apahida

Inaugurarea centurii Valcele-Apahida

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

 

Comunicat de presă

Ref: Inaugurarea centurii Vâlcele-Apahida   

            PreÈ™edintele Consiliului JudeÈ›ean Cluj, Horea Uioreanu, felicită actuala conducere a DirecÈ›iei Regionale de Drumuri È™i Poduri Cluj pentru faptul că a reuÈ™it să finalizeze cu adevărat lucrările de construire a centurii Vâlcele Apahida.

            Faptul că această centură este, în sfârÈ™it, finalizată, demonstrează că USL îÈ™i È›ine promisiunile. Practic, începând de astăzi, centura municipiului Cluj-Napoca, pe traseul Vâlcele-Apahida, este finalizată. Nu mai vorbim de o <<centurică a centurii>>, aÈ™a cum s-a întâmplat cu lucrarea inaugurată cu fast în vechea guvernare, când premierul de atunci, domnul Emil Boc, a inaugurat o lucrare nefinalizată. Noi nu tăiem panglici la lucrări care nu sunt gata, noi chiar ne È›inem de cuvânt È™i finalizăm proiectele”, precizează Horea Uioreanu, preÈ™edintele Consiliului JudeÈ›ean Cluj È™i vicepreÈ™edinte al PNL.

            Reamintim, proiectul de construire a centurii de ocolire pe direcţia sud-est a municipiului Cluj-Napoca, Vâlcele-Apahida, a fost elaborat în timpul guvernării liberale, traseul iniÈ›ial aprobat urmând linia drumurilor judeÈ›ene, nefiind necesare exproprieri sau defriÈ™ări. Conform acestei variante, asumate iniÈ›ial È™i de domnul Emil Boc, preÈ™edintele PD la acea vreme, costurile centurii urmau să se ridice la circa 30 de milioane de euro. Ulterior, ministrul transporturilor de atunci, Gheorghe Dobre, a agreat o altă variantă, care s-a dovedit a fi mult mai costisitoare È™i mai greu de realizat din cauza unor probleme geotehnice. Costurile finale ale acestei investiÈ›ii se ridică la peste 150 de milioane de euro, faÈ›ă de aproximativ 50 de milioane de euro stabilite prin contractul de lucrări.  

 

 Biroul de presă

20 noiembrie 2013