Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Baza de pregatire pentru primul ajutor

Baza de pregatire pentru primul ajutor


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Inaugurarea Bazei Nationale de pregatire pentru acordarea primului ajutor si interventie in situatii de urgenta     Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Vákár István, a participat joi, 21 septembrie 2017, la festivitatea de inaugurare a primei Baze Nationale de pregatire pentru acordarea primului ajutor si interventie in situatii de urgenta, o investitie unica in Romania, deschisa in zona Soimu din comuna clujeana Valea Ierii.
     „De multe ori, lipsa cunostintelor de prim ajutor si incapacitatea de a actiona corect in situatii limita au dus la pierderea unor vieti omenesti, cazuri care puteau fi evitate printr-o pregatire elementara in domeniu. Din acest considerent, doresc sa felicit Societatea de Cruce Rosie pentru initiativa si sa incurajez populatia sa participe la cursurile ce urmeaza sa fie organizate in cadrul acestei baze, avand asigurata o infrastructura optima derularii procesului de pregatire”, a precizat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Vákár István, un sustinator constant al realizarii proiectului.
     Baza de pregatire pentru acordarea primului ajutor si interventie in situatii de urgenta, investitie unica in Romania, a fost edificata de catre Crucea Rosie Romana – Filiala Cluj, constructia inceputa in urma cu mai bine de trei ani fiind conceputa astfel incat sa poata gazdui cca. 100 de persoane. Pe langa locurile de cazare disponibile in incinta bazei, obiectivul inaugurat cuprinde si o sala de mese, bucatarie, sali de curs, zone de relaxare, precum si spatii destinate pregatirii in aer liber. Constructia este amplasata pe o suprafata de 18.000 de m², in inima muntilor Apuseni, in prelungirea localitatii Caps din comuna Valea Ierii, aceasta localitate fiind singura din judetul Cluj care si-a manifestat disponibilitatea de a concesiona terenul necesar ridicarii acestui obiectiv de importanta deosebita.
     In acest cadru, Crucea Rosie va organiza cursuri de prim-ajutor, interventie in situatii de urgenta, supravietuire si salvare in diferite situatii care prezinta un pericol. In acele perioade in care in incinta Bazei nu va fi organizat niciun astfel de curs, toate facilitatile pe care aceasta le ofera vor putea fi puse la dispozitia celor care isi manifesta intentia de a organiza diferite evenimente precum conferinte, tabere sau training-uri.
     „Doresc, pe aceasta cale, sa felicit Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania pentru finalizarea acestei investitii extrem de importante atat pentru judetul nostru, cat si pentru intreaga regiune, fiind o satisfactie in plus si pentru forul administrativ care a contribuit extrem de consistent, de-a lungul anilor, la realizarea acestui obiectiv”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Baza de pregatire pentru acordarea primului ajutor si interventie in situatii de urgenta este deschisa publicului larg, de la voluntari si angajati ai Crucii Rosii si ai serviciilor de interventie in situatii de urgenta, pana la angajatii diferitelor companii, astfel ca orice persoana care doreste sa invete reguli si tehnici de prim ajutor, precum si modalitati corecte de a actiona intr-o situatie de urgenta este invitat sa viziteze aceasta locatie.

Biroul de presa
22 septembrie 2017