Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Inaugurare Terminal pasageri Aeroport

Inaugurare Terminal pasageri AeroportCONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca îşi deschide porţile pentru
vizitarea noului Terminal de pasageri sosiri

            Consiliul Judeţean Cluj va inaugura joi, 22 mai, ora 12:00 noul Terminal de pasageri sosiri al Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca. Construcţia demarată în iulie 2007 face parte din programul de dezvoltare şi modernizare a infastructurii aeroportuare care va oferi o capacitate necesară pentru creşterea pe termen mediu a volumului de trafic pe aeroportul clujean.
        Noul Terminal va asigura procesarea pasagerilor în conformitate cu cerinţele şi standardele Uniunii Europene. Suprafaţa totală desfăşurată a noului terminal de pasageri sosiri este de 10.812 mp, iar cea construită de 3.952 mp. Noul Terminal va asigura o capacitate de prelucrare a 2.000.000 de pasageri pe fluxul sosiri pe an şi aproximativ 750 de pasageri pe oră de vârf.
             Terminalul este compus din subsol, parter şi  etaj şi dipune de o zonă publică acces sosiri, spaţii comerciale, restaurant, salon special VIP, sală de conferinţe, spaţii tehnice şi de manevrare a bagajelor, birouri agenţii companii aeriene, birouri pentru autorităţile abilitate cu controlul pasagerilor şi bagajelor, birouri zonă administrativă.
            Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Domnul Marius Nicoară invită clujenii sâmbătă, 24 mai şi duminică, 25 mai, între orele 10:00-18:00 să viziteze noul Terminal de pasageri sosiri. Această invitaţie este prilejuită de „Zilele Porţilor Deschise” ale Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, ocazie cu care vizitatorii vor avea posibilitatea să cunoască facilităţile noului Terminal cu instalaţiile, echipamentele şi dotările aferente.     


  Serviciul Relaţii Publice şi Dezvoltare Locală