Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 19 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Inaugurare spatii modernizate Gradinita Speciala

Inaugurare spatii modernizate Gradinita Speciala

                            CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Inaugurarea spaţiilor modernizate ale GrădiniÈ›ei Speciale Cluj-Napoca


       Astăzi, 25 mai 2011, a avut loc inaugurarea spaţiilor modernizate ale GrădiniÈ›ei Speciale Cluj-Napoca, instituÈ›ie de învăÈ›ământ special preÈ™colar aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj.
      Începând cu anul 2008, Consiliul JudeÈ›ean Cluj a demarat în cadrul acestei unităţi de învăţământ special un amplu proiect de extindere şi modernizare a spaţiilor (sala de mese şi sala de sport), continuând în anul 2009 cu o amplă lucrare de reabilitare a întregii clădiri, constând în refacerea È™arpantei, înlocuirea instalaÈ›iilor electrice, sanitare şi termice, refacerea tencuielilor interioare şi exterioare, parchetarea grupelor şi dormitoarelor, placarea pereÈ›ilor cu pal melaminat. Suma totală a investiÈ›iilor realizate de Consiliul JudeÈ›ean Cluj pentru modernizarea şi asigurarea condiÈ›iilor corespunzătoare standardelor europene s-a ridicat la nu mai puţin de 1.008.310 RON cu TVA.
      GrădiniÈ›a Specială este o instituÈ›ie cu tradiÈ›ie în oraÈ™ul Cluj-Napoca, având ca misiune reabilitarea copiilor cu cerinÈ›e educative speciale (dizabilităţi cognitive, întârziere în dezvoltarea limbajului, tulburări ale funcÈ›iilor limbajului, dificultăÈ›i de învăţare, autism, sindrom Down, tulburări socioafective, tulburări asociate) şi integrarea È™colară şi socială a acestora. Încă de la înfiinÈ›are, instituÈ›ia şi-a construit o bună reputaÈ›ie în domeniul recuperării copilului cu nevoi speciale, desfăşurând o amplă activitate de pionierat în domeniul educaÈ›iei copilului preÈ™colar cu dizabilităţi cognitive. În acest moment, grădiniÈ›a are înscriÈ™i un număr de 65 de preşcolari, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani, domiciliaţi atât în municipiul Cluj-Napoca cât şi în celelalte localităţi ale judeţului Cluj. Dintre aceştia, 27 sunt în regim săptămânal (de luni până vineri).
     „Asigurarea condiÈ›iilor optime de desfăÈ™urare a actului educativ-recuperator-compensator, precum şi modernizarea spaţiilor acestei unităţi în scopul creşterii confortului vieÈ›ii copiilor şi personalului grădiniÈ›ei a constituit o preocupare constantă şi un obiectiv prioritar al Consiliului Judeţean Cluj. Momentul de astăzi marchează finalizarea unor proiecte finanţate de Consiliul Judeţean care au avut rolul de a creşte calitatea activităţilor instructiv-educative realizate aici şi de a contribui într-o cât mai mare măsură la creşterea şanselor de recuperare a copiilor şi de integrare în societate a acestora” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Biroul de presă
25.05.2011