Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Inaugurare Salina Turda

Inaugurare Salina Turda

                                                                               

                             CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă

Ref:Inaugurare Salina Turda

         Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, împreună cu domnul vicepreşedinte Radu Bica, vor participa mâine 22.01.2010, la ora 10.30, la inaugurarea Salinei  Durgău Turda, eveniment la care presa este invitată să participe. La ceremonia de inaugurare urmează să participe primarul municipiului Turda, domnul Tudor Ştefănie, primul ministru al României, domnul Emil Boc şi d-na Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului.
          După momentul inaugurării este programat un tur de vizitare a investiţiei, după cum urmează: vizita sălii de tratament şi recuperare, a bisericii din salină, coborâre pietonală la terasa Mina Terezia, coborâre pietonală în zona lift Mina Rudolf, coborâre cu liftul în Mina Rudolf, coborâre cu liftul în Mina Terezia, vizitarea Minei Rudolf (teren minigolf, teren bowling, roata mare, amfiteatru), minispectacol la intrarea în amfiteatru.   
         Valoarea totală a contractului “Creşterea atractivităţii turistice a zonei cu potenţial balnear - Lacurile Sărate în zona Durgău - Valea Sărată şi Salina Turda” este de 5.807.120,07 euro, din care contribuţia Consiliului Judeţean Cluj este de 92 914 euro. De asemenea, pentru a contribui la punerea în valoare a acestui obiectiv şi pentru exploatarea acestuia în condiţii de maximă eficienţă Consiliul Judeţean Cluj a  modernizat  în luna noiembrie 2009, prin asfaltare circa 2 kilometri din drumul DJ161B – Turda - Ploşcoş. Totodată, cu acest prilej a fost extinsă partea carosabilă de la 5 m la 6 m, au fost montate podeţe noi, reînnoite marcajele şi semnalizările rutiere.
         În vederea participării reprezentanţiilor mass-media la acest eveniment, Consiliul Judeţean Cluj va pune la dispoziţia acestora un microbus care va pleca din faţa sediului Palatului Administrativ, vineri, 22.01.2010, la ora 8.30.

Biroul de presă
21.01.2010.