Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Inaugurare lucrari executie statii epurare Gherla si Huedin

Inaugurare lucrari executie statii epurare Gherla si Huedin

                                                                                    

                                                                   CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

Invitaţie de presă
Ref: Inaugurarea lucrărilor de execuţie la staţiile de epurare Gherla şi Huedin

        Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, împreună cu domnul  vicepreşedinte Radu Bica, au participat astăzi, miercuri 3 august 2011, la inaugurarea lucrărilor de execuţie a staţiilor de epurare a apei din municipiul Gherla şi din oraşul Huedin. Lucrările urmează a se derula în baza contractului "Reabilitarea şi extinderea staţiilor de epurare Gherla şi Huedin", în cadrul Proiectului POS Mediu cu co-finanţarea Uniunii Europene din Fondul de Coeziune, proiect atras şi implementat de Compania de Apa SOMEŞ SA.
       Lucrările care au demarat astăzi şi a căror valoare este de peste 34 de Milioane de RON vizează modernizarea şi creşterea capacităţii celor două staţii de epurare, asigurând astfel creşterea calităţii serviciilor oferite către populaţie precum şi un impact negativ cât mai redus asupra mediului înconjurător. Finalizarea lucrărilor urmează a avea loc peste 21 de luni.
       „Importanţa lucrărilor inaugurate astăzi este una deosebită în contextul în care ele vor genera creşterea semnificativă a calităţii serviciilor oferite celor câteva zeci de mii de locuitori ai celor două localităţi urbane dar şi ai satelor învecinate. În plus, această investiţie va contribui la asigurarea unei dezvoltări durabile şi echilibrate a judeţului prin protejarea mediului înconjurător, realizându-se deplina conformare la standardele europene privind epurarea apelor uzate urbane” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.
      Modernizarea Staţiilor de Epurare Gherla şi Huedin face parte din proiectul major de investiţii "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din judeţele Cluj / Sălaj"   în valoare totală de 196,9 Milioane EURO derulat de Compania de Apă SOMEŞ în perioada 2008 - 2013. Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene este de 74%, cea a Guvernului României la 11,3%, contribuţia autorităţilor locale din aria proiectului este de 1,9%, restul de 12,8% fiind obţinut de Compania de Apă SOMEŞ prin credit bancar.

Biroul de presă
03.08.2011