Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Inaugurare Complex Comunitar de Servicii pentru Copilul cu Dizabiltati

Inaugurare Complex Comunitar de Servicii pentru Copilul cu Dizabiltati

                                                                                

                             CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă

Ref: Inaugurare Complex Comunitar de Servicii pentru Copilul cu Dizabiltăţi

           Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită să participaţi la deschiderea Complexului Comunitar de Servicii pentru Copilul cu Dizabiltăţi Cluj-Napoca (3 case de tip familial cu o capacitate de 10 locuri fiecare şi un centru de recuperare). Deschiderea oficială a centrului va avea loc în data de 2 noiembrie  2009,  ora 10.00, în municipiul Cluj Napoca,  strada  Fabricii de Zahăr,  nr. 49 - 51.
            Înfiinţarea noului serviciu destinat copilului cu dizabilităţi vine să completeze gama de servicii sociale specializate oferite de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj persoanelor aflate în dificultate.
           Realizarea  centrului  a fost posibilă  graţie unui parteneriat de succes  între Consiliul Judeţean Cluj prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia  Copilului şi Fundaţia  SERA  România.
         Prin implementarea acestui proiect, conform strategiei judeţene în domeniul protecţiei copilului, a fost închis centrul de plasament pentru copilul cu dizabilităţi severe nr. 6 Sfântul Andrei Jucu şi a fost înfiinţat Complexul de Servicii pentru Copilul cu Dizabiltăţi Cluj-Napoca (3 case de tip familial cu o capacitate de 10 locuri fiecare şi un centru de recuperare).
          Beneficiarii proiectului sunt copiii cu dizabilităţi care au fost institutionalizaţi la Jucu în cele 3 case de tip familial precum şi 50 de copii din comunitate care vor beneficia de serviciile centrului de recuperare care va funcţiona în regim de centru de zi.
          Contribuţiile partenerilor au fost :
         - Consiliului Judeţean Cluj prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj – 1.336.524 de lei
          - Sera România -  2.313.000 de lei   
         Consiliul Judeţean Cluj prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a preluat noul serviciu urmând să asigure în continuare cheltuielile de administrare şi funcţionare  în vederea furnizării serviciilor specializate de recuperare, la înalte standarde de calitate copiilor cu dizabilităţii din municipiul Cluj-Napoca şi din judeţul Cluj.
          Acest nou serviciu social este încă o dovadă de necontestat a unui parteneriat de succes între instituţii ale statului, Consiliul Judeţean Cluj prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pe de o parte şi Organizaţii non guvernamentale - Fundaţia Sera România pe de altă parte.
         Consiliul Judeţean Cluj prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului urmăreşte înfiinţarea şi diversificarea serviciilor sociale specializate la nivelul judeţului care să fie adaptate nevoilor sociale identificate. La fel ca şi la nivel european parteneriatele între instituţiile publice  şi organizaţiile non guvernamentale trebuie să devină un fapt obişnuit şi în România, iar acest parteneriat realizat la nivelul judeţului Cluj constituie încă un exemplu de bune practici în domeniul înfiinţării şi furnizării de servicii sociale.

                       
Biroul de Presă                                               
30.10.2009