Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 15 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Impadurire Bontida

Impadurire Bontida

                                                                         

                        CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

 

Informare de presă

Ref: Câştigare proiect împădurire în comuna Bonţida, jud. Cluj

         Consiliul Judeţean Cluj, în calitate de coordonator, anunţă câştigarea unui proiect depus pentru comuna Bonţida şi intitulat „Împădurire terenuri degradate în comuna Bonţida”. Acest proiect este finanţat de Ministerul Mediului prin intermediul Administraţiei Fondului pentru Mediu în cadrul programului intitulat “Programul de îmbunătăţire a calităţii mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate”, suma totală nerambursabilă solicitată pentru finanţare fiind de 4.934.812 lei.
          Acest proiect vizează împădurirea a peste 100 de hectare de teren degradat de pe teritoriul localităţilor Bonţida-sat şi Răscruci, comuna Bonţida, scopul fiind îmbunătăţirea calităţii mediului prin extinderea suprafeţei împădurite la nivel naţional, ameliorarea progresivă a capacităţii de producţie a terenurilor agricole degradate, menţinerea biodiversităţii şi dezvoltarea continuă a funcţiilor ecologice şi sociale ale pădurilor.
          Programul impune coordonarea unitară la nivel judeţean a depunerii dosarelor de finanţare, precum şi a finanţării proiectelor aprobate, coordonarea unitară fiind asigurată prin Consiliul Judeţean Cluj. Conform Ghidului de finanţare, aprobat prin Ordinul Ministrului Mediului nr. 1090/13.08.2009, suma totală anuală alocată sesiunii de finanţare prin acest program, în acest an, este de 100.250.000 lei, iar suma maximă care poate fi acordată unui coordonator în cadrul sesiunii de finanţare este de 5.000.000 lei. Finanţarea se acordă în proporţie de 100% din cheltuielile eligibile ale unui proiect.
         „Procesul de dezvoltare economică accelerată a judeţului trebuie să fie dublat de intensificarea eforturilor întreprinse în vederea conservării şi respectiv refacerii mediului înconjurător, pentru că doar în acest fel vom putea vorbi despre o dezvoltare durabilă şi echilibrată. Acesta este motivul pentru care Consiliul Judeţean Cluj a sprijinit şi va sprijini în continuare toate proiectele care vizează împăduririle de terenuri, într-un efort sistematic şi unitar la nivelul întregului judeţ”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe
  

Biroul de presă
14.12.2009