Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 23 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Horea Uioreanu - Vicepresedinte UNCJR

Horea Uioreanu - Vicepresedinte UNCJR

                                                       

                                    CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 


Informare de presă
Ref: Horea Uioreanu – Vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene

      Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, este, începând de astăzi,  vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. În cadrul alegerilor desfăşurate la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, preşedintele forului administrativ clujean a obţinut unanimitatea sufragiilor președinţilor de consilii prezenţi la şedinţă, respectiv 36 de voturi din tot atâtea exprimate.
     ”Mulţumesc tuturor colegilor pentru încrederea acordată, sper să nu dezamăgesc. Votul de astăzi mă onorează, dar mă şi obligă, în fond este o responsabilitate să fii în conducerea unui organism care reuneşte voturile majorității românilor”, a declarat Horea Uioreanu după numărarea voturilor.
     “Având în vedere faptul că, în principal, rolul UNCJR este acela de a reprezenta interesele consiliilor judeţene atât în raport cu Parlamentul, cât şi cu Guvernul, funcţia în care am fost ales astăzi are o importanţă deosebită în contextul procesului de regionalizare şi descentralizare administrativă ce urmează a se derula în perioada următoare în România. Această funcţie, alături de cea de vicepreşedinte la nivel naţional al Partidului Naţional Liberal, partid aflat la guvernare, îmi va aduce numeroase responsabilităţi în plus dar şi, sunt convins, numeroase oportunităţi pentru judeţul pe care îl reprezint. Pe de altă parte, Clujul îşi va recâştiga astfel locul pe care îl merită atât în politica naţională cât şi în faţa opiniei publice, loc pe care îl pierduse din cauza guvernării dezastruoase a lui Emil Boc şi a PD” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.
       Reamintim în acest context faptul că UNCJR reuneşte, pe baza liberului consimţământ, consiliile judeţene din România, scopul Uniunii fiind acela de a apăra interesele autorităţilor locale, de a contribui la punerea în aplicare, într-o manieră optimă, a principiilor autonomiei şi descentralizării serviciilor publice în organizarea şi funcţionarea autorităţilor administraţiei publice locale, de a promova cooperarea regională şi interregională precum şi de a colabora cu celelalte structuri asociative ale organelor administraţiei publice locale existente în ţară.

Biroul de presă
14.03.2013