Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 23 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > HCJ ref. sanctionare director DGASPC Cluj

HCJ ref. sanctionare director DGASPC Cluj


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

Informare de presă

Ref. Hotărârea de sanctionare a directorului Directiei Generale de Asistentă Socială si Protectia Copilului Cluj

            Consiliul Judetean Cluj, întrunit în sedintă extraordinară, a adoptat vineri, 3 februarie 2017, proiectul de hotărâre privind sanctionarea disciplinară a directorului general al Directiei Generale de Asistentă Socială si Protectia Copilului Cluj, domnul Claudiu Daniel Tămas.

Decizia forului administrativ judetean vine ca urmare a cercetării administrative întreprinse în acest sens de o comisie de disciplină constituită, potrivit legii, în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Cluj, comisie care a propus sanctionarea disciplinară a domnului director Claudiu Daniel Tămas cu sanctiunea prevăzută de art. 77 alin. 3 lit. b) din Legea nr. 188/1999, respectiv diminuarea drepturilor salariale cu 20% pe o perioadă de 3 luni.

Sanctiunea vine ca urmare a unei serii de abateri disciplinare constatate în exercitarea functiei de director al Directiei Generale de Asistentă Socială şi Protectia Copilului Cluj, respectiv cea de neglijentă repetată în rezolvarea lucrărilor si încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri, conform constatărilor expuse în Raportul Comisiei de disciplină.

Întrucât pe parcursul efectuării cercetării disciplinare a domnului director al Claudiu Daniel Tămas s-au constatat indicii că poate fi angajată răspunderea contraventională, comisia de disciplină a sesizat Inspectoratul Judetean în Constructii Cluj (adresa nr. 60/17.01.2016, urmând ca acesta să dispună măsurile care se impun.

Totodată,  întrucât s-au constatat indicii că faptele constatate pe parcursul cercetării pot angaja răspunderea penală, Comisia de disciplină a sesizat atât Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca (Sesizarea nr. 61/17.01.2016 si adresa nr. 2001/26.01.2017).

Pentru conformitate, vă rugăm să consultati Raportul nr. 64/25.01.2016 al Comisiei de disciplină, pe care îl găsiti pe site-ul institutiei noastre, ca anexă a Proiectului de hotărâre aferent.

 

Biroul de presă

3 Februarie 2017