Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 25 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Gazon la standarde ridicate pe Cluj Arena

Gazon la standarde ridicate pe Cluj Arena

                                                                               

                                             CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

Informare de presă
Ref: Gazon la cele mai înalte standarde pe Cluj Arena

     Lucrările de construcţie, amenajare şi dotare a stadionului Cluj Arena continuă cu realizarea suprafeţei de gazon care va întruni cu certitudine toate caracteristicile tehnice şi agrotehnice ale marilor stadioane europene.
      Astfel, suprafaţa de joc pe care se vor desfăşura competiţiile sportive va fi prevăzută cu un sistem de drenaj principal, transversal, din 10 în 10 m şi cu un sistem de drenaj secundar, longitudinal, la fiecare 1,5 m. De asemenea, gazonul va avea un sistem de irigaţii performant, complet automatizat, identic cu cel folosit la Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud, ediţia 2010, atât în ceea ce priveşte tehnologia folosită (sistem american Rain Bird), cât şi în ceea ce priveşte poziţionarea. În plus, suprafaţa de joc va fi prevăzută cu un sistem de încălzire automatic Heatflex, realizat la comandă în Danemarca, compus din 6 zone controlate independent, cu senzori şi termostate pentru fiecare zone, aparatajul fiind de producţie Moeller.
      În ceea ce priveşte materialele care vor fi folosite la realizarea suprafeţei de joc, acestea vor consta în: 3800 de mc de material drenant şi substrat ameliorat, 8150 de ml de şanţuri, 900 de ml de tubulatură sistem drenaj, 260 ml de tubulatură canalizare apă meteorică, 24 de cămine de inspecţie şi curăţare drenaje, 400 de ml de rigole perimetrale, 24 de aspersoare pentru irigaţii, 49 de km de cablu (36 de km cablu încălzire şi 13 km cablu de alimentare) şi 8400 mp de gazon (300 de tone). 
     În vederea menţinerii ulterioare a gazonului la parametrii specifici standardului Elite, acesta va beneficia în permanenţă de operaţiuni de îngrijire particulare, atât în ceea ce priveşte operaţiunile regulare (tunderi, tăvălugiri, scarificări, nisipări), cât şi în privinţa operaţiunilor de întreţinere extraordinare, precum tratamentele de prevenţie şi combatere a dăunătorilor, vitaminizare, etc. După finalizarea lucrărilor gazonul va rămâne în garanţia societăţii executante pentru o perioadă de doi ani de la inaugurarea stadionului însă operaţiunile de întreţinere vor continua şi ulterior în vederea menţinerii în cele mai bune condiţii.
      „Proiectul de edificare a noului stadion al judeţului – Cluj Arena continuă într-un ritm alert, ajungându-se deja în etapa de amenajare a suprafeţei de joc. La fel ca şi toate celelalte dotări şi amenajări ale stadionului, suprafaţa de joc va fi realizată la cele mai înalte standarde în domeniu, calitatea acesteia fiind cel puţin egală cu cea a marilor stadioane europene. Calitatea deosebită atât a materialelor cât şi a tehnologiilor utilizate ne determină să afirmăm, odată în plus, că locuitorii judeţului vor beneficia în foarte scurt timp de o arenă realizată în condiţii optime de calitate şi eficienţă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.

Biroul de presă
27.04.2011