Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Gala Excelentei in Educatie 2018

Gala Excelentei in Educatie 2018

CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presa
Ref.: Consiliul Judetean Cluj a premiat elevii si profesorii de elita ai judetului


     Consiliul Judetean Cluj, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, a premiat miercuri, 3 octombrie 2018, respectiv vineri, 5 octombrie 2018, in cadrul Galei Excelentei in Educatie 2018, elevii si profesorii clujeni care au obtinut rezultate remarcabile la olimpiadele si concursurile scolare pe discipline, din domeniile teoretic si special, precum si unitatile scolare cu performante deosebite.
     ,,Suma consistenta de bani pe care am alocat-o si in acest an din bugetul judetului Cluj, circa un sfert de milion de lei, reconfirma importanta aparte pe care o acordam elitelor educationale clujene. Rezultatele remarcabile obtinute de acesti copii mi-au intarit convingerea ca performanta si meritele trebuie recunoscute si recompensate la adevarata lor valoare”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Astfel, in cadrul ceremoniei de miercuri, 3 octombrie, au fost acordate premii pentru cinci unitati scolare care au obtinut, prin intermediul elevilor si profesorilor lor, performante deosebite la competitiile educationale desfasurate in cursul anului scolar anterior, sapte premii pentru profesori debutanti care au obtinut media 10 la examenul national de definitivare in invatamant 2018, iar un numar de zece cadre didactice care au promovat examenul national de titularizare 2018 au fost si ele recompensate.
     Totodata, pentru premiul obtinut in cadrul Concursului national de cultura si civilizatie in Romania au fost acordate premii constand in bani pentru trei elevi si un profesor preparator. Pentru premiile obtinute la olimpiadele nationale si internationale au fost acordate un numar de 26 de premii I, 26 de premii II, 13 premii III, respectiv 60 de mentiuni. De asemenea, noua premii au fost acordate pentru participare in lot largit in cadrul diferitelor competitii.
     Tot in cadrul primei parti a Galei Excelentei in Educatie 2018, au fost recompensati si elevi din invatamantul special, precum si profesori din cadrul scolilor dedicate persoanelor cu cerinte speciale. Astfel, s-au acordat trei premii I, un premiu II, doua premii III si sapte mentiuni pentru rezultatele deosebite ale elevilor, iar 11 cadre didactice au obtinut recompense pentru activitatea deosebita derulata in anul scolar precedent.
     Pentru participarea si rezultatele remarcabile obtinute in cadrul olimpiadelor internationale au fost premiati sase profesori, iar 120 de premii au fost acordate cadrelor didactice care au concurat in cadrul olimpiadelor nationale. Valoarea totala a premiilor acordate atat profesorilor, cat si elevilor, in cadrul Galei de miercuri, 3 octombrie 2018, a fost de 155.850 de lei, suma acordata din bugetul propriu al Consiliului Judetean Cluj.
     Festivitatea desfasurata miercuri a fost urmata de una similara ce a avut loc in data de vineri, 5 octombrie 2018, tot in sala Auditorium Maximum a Universitatii Babes-Bolyai, cand au fost premiati alti elevi si profesori de elita din cadrul unor unitati de invatamant clujene. Astfel, au fost acordate 26 de premii I, 20 de premii II, 28 de premii III, precum si 24 de mentiuni pentru elevii care au concurat si au obtinut locuri fruntase in cadrul olimpiadelor nationale. De asemenea, 74 de premii au fost inmanate profesorilor cu rezultate in cadrul olimpiadelor nationale, iar un profesor pensionar a fost si el recompensat pentru activitatea deosebita derulata pe parcursul carierei sale.
     In cadrul Galei Excelentei in Educatie 2018 au fost premiati un numar total de 150 de elevi si 153 de cadre didactice, valoarea totala a premiilor fiind de 246.745,32 de lei.

Biroul de presa
8 octombrie 2018