Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 19 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Fotoreportaj etnografic Dansul mastilor

Fotoreportaj etnografic Dansul mastilor


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Fotoreportajul etnografic „Dansul mastilor”     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura care functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj, in parteneriat cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Gorj, invita publicul iubitor de fotografie etnografica la vernisajul expozitiei „Dansul mastilor”. Evenimentul va avea loc joi, 5 octombrie  2017, incepand cu ora 13.00, in foaierul Bibliotecii Judetene „Octavian Goga”, Calea Dorobantilor, nr. 104. 
     „Dansul mastilor” este un fotoreportaj etnografic realizat de catre fotografii gorjeni Teodor Dadalau si Marinel Tira, care surprind un obicei unic in Oltenia, cel al pitarailor, tineri mascati care merg la colindat pe ulitele satului, in preajma Craciunului.
     Expozitia este itineranta si se inscrie in cadrul programului de schimburi de expozitii de fotografie etnografica intre institutiile de gen din tara, demers prin care se doreste sa se atraga atentia publicului larg asupra valorilor culturii traditionale.


Biroul de presa
2 octombrie 2017