Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 17 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Fotografia Document Etnografic - editia XV

Fotografia Document Etnografic - editia XV
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: A XV-a editie a Concursului National „Fotografia – document etnografic”     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (CJCPCT) Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean, organizeaza in parteneriat cu Asociatia ArtImage, UAD si Muzeul de Arta din Cluj-Napoca, a XV-a editie a Concursului national „Fotografia–document etnografic”, compus din doua sectiuni.
     In ceea ce priveste prima sectiune, fotografie de autor, cu tema libera etnografica, fiecare autor sau institutie poate trimite cel mult cinci lucrari pentru fiecare din cele doua subsectiuni de concurs: fotografie alb/negru si fotografie color. Acestea nu vor mai fi trimise listate, ci in format digital, fie pe un DVD, stick, etc, fie prin WeTransfer, insotite obligatoriu de talonul de participare. Lucrarile selectionate de juriu vor fi listate de organizatori.
     Referitor la cea de-a doua sectiune, speciala, se pot trimite maxim cinci lucrari pentru fiecare subsectiune - fotografie recenta cu tema „Cimitirul satului” si reproducere dupa fotografie veche, pana in anul 1989 - pe suport digital, minim 300 dpi, 3000x2000 pixeli. Pentru a doua subsectiune se recomanda scanarea fotografiilor vechi la o rezolutie cat mai mare. Organizatorii vor printa numai lucrarea sau lucrarile castigatoare, care vor fi integrate expozitiei generale, restul lucrarilor urmand sa fie prezentate sub forma de slideshow in cadrul vernisajului si pe site-ul organizatorilor.
     Lucrarile vor fi trimise doar pe suport digital prin posta, posta electronica, curier sau la sediul CJCPCT Cluj, Calea Dorobantilor nr.104, Cluj-Napoca, cod 400609 sau prin WeTransfer la adresa traditii@traditiiclujene.ro. Termenul limita de primire a lucrarilor este vineri, 21 septembrie 2018. Informatii suplimentare se pot obtine la CJCPCT Cluj: tel. 0264/597781, fax 0264/597782, e-mail: traditii@traditiiclujene.ro. Vernisajul expozitiei si decernarea premiilor vor avea loc in data de 17 octombrie 2018, la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca, institutie de cultura aflata in subordinea forului administrativ judetean.
     Se admit fotografii cu caracter etnografic, din domeniul culturii traditionale materiale sau imateriale - obiecte sau detalii de obiecte de patrimoniu cultural traditional, costum popular, portret, obiceiuri traditionale, arhitectura traditionala, industrie casnica, minoritati, etc. Realizarea tehnica a lucrarilor trebuie sa se incadreze scopului expozitiei, conservarea si salvarea prin document foto a elementelor de cultura traditionala. In acest sens, nu se accepta interventiile in fotografie sau fotografiile experimentale. Selectia lucrarilor admise in expozitie va fi facuta de un juriu de specialitate.
     Premiile concursului sunt : Sectiunea de fotografie alb/negru - Trofeul „Carol Popp de Szatmáry” – 1200 de lei, Premiul II – 600 de lei, Premiul III – 500 de lei; Sectiunea de fotografie color - Trofeul „ Szabó Tamás” – 1200 de lei, Premiul II – 600 de lei, Premiul III – 500 de lei; Sectiunea speciala „ Cimitirul satului” – 600 de lei; Sectiunea Reproducere dupa fotografie veche – 400 de lei si Premiul special ArtImage – 600 de lei.
     Autorii lucrarilor isi vor mentine drepturile de autor asupra fotografiilor. Acestia acorda CJCPCT Cluj dreptul sa utilizeze imaginile din concurs in scopul promovarii lor in cadrul unor expozitii itinerante, albume, intermedia, pe pagina web a CJCPCT - traditiiclujene.ro, cu mentionarea numelui autorului.
     Fiecare expozant trebuie sa detina drepturile de autor asupra lucrarilor trimise - fotografie de autor sau dreptul de reproducere asupra imaginilor inscrise la sectiunea fotografie veche. Organizatorii concursului nu raspund pentru eventualele incalcari de catre participanti ale Legii nr. 8 din 1996 privind drepturile de autor.
     Lucrarile vor fi insotite in mod obligatoriu de talonul de participare completat de concurent si semnat. Fiind vorba de fotografie etnografica, organizatorii insista asupra completarii talonului cu toate datele posibile legate de subiectul surprins, momentul realizarii, etc., date care sa insoteasca eticheta explicativa a fotografiei in expozitie.


Biroul de presa
5 Iulie 2018