Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Fonduri suplimentare pentru drumurile judetene

Fonduri suplimentare pentru drumurile judetene

 

 CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

  

Informare de presă

Ref. Fonduri suplimentare pentru îmbunătătirea infrastructurii drumurilor judetene

 

 

            În vederea completei eliminări a efectelor negative pe care furtuna din data de 17 septembrie a.c. le-a produse în ceea ce priveste drumurile judetene, Consiliul Judetean Cluj a decis suplimentarea bugetului propriu cu suma de 1.000.000 lei, bani ce urmează a fi folositi în vederea degajării arborilor, a pietrisului precum si a altor materiale depuse pe drumurile judetene DJ 764B Valea Drăganului - baraj Drăgan, DJ 108K limită cu judetul Bihor - baraj Drăgan, DJ 107P Mărisel - DN1R si DJ 108C Răchitele - Doda Pilii - Ic Ponor limită cu judetul Alba.

             Tot în ceea ce priveste cresterea gradului de sigurantă si confort al drumurilor judetene, Consiliul Judetean a hotărât suplimentarea fondurilor destinate reabilitării si modernizării drumurilor judetene cu suma de 4.606.995,14 lei. Această suplimentare a fost posibilă ca urmare a faptului că suma în cauză, avansată initial din bugetul Consiliului Judetean, a fost ulterior decontată prin Programul National de Dezvoltare Locală (P.N.D.L.), ca urmare a situatiilor de lucrări aferente anului 2017, transmise si acceptate spre decontare. 

 Nu în ultimul rând, având în vedere apropierea sezonului rece, respectiv necesitatea interventiei pentru deszăpezirea drumurilor judetene din judetul Cluj care vor fi afectate de căderile de zăpadă,  bugetul a fost suplimentat cu suma de 2.000.000 lei.

Toate aceste suplimentări de fonduri, atât cele pentru efectuarea de lucrări de modernizare, cât si cele pentru degajarea carosabilului afectat ca urmare a furtunii sau cele destinate deszăpezirii, au un singur rol: să crească siguranta, confortul si mobilitatea clujenilor care  folosesc drumurile judetene”, a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

             

 

   Biroul de presă

   25 septembrie 2017