Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Fonduri pentru inlaturarea efectelor calamitatilor naturale

Fonduri pentru inlaturarea efectelor calamitatilor naturale


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref.: Fonduri pentru înlăturarea efectelor calamitătilor naturale care au afectat drumurile judetene

 

            Urmare a calamitătilor naturale produse în perioada 18 mai – 30 iunie a.c. si care au afectat inclusiv infrastructura judetului, Consiliul Judetean Cluj a solicitat Guvernului României suma de 734.400 lei pentru realizarea de interventii în regim de primă urgentă, dar si pentru aducerea la starea lor initială a nu mai putin de opt sectoare de drumuri judetene.

 Aceste drumuri sunt DJ 107P Somesul Rece-Tarnita-Mărisel, DJ 107R Filea-Săcel, DJ 103G Săndulesti-Cheile Turzii, DJ 161G Chiris-Sucutard, DJ 161C Corneni, DJ 103H Bologa-Săcuieu, DJ 107T Mărisel-Măguri-Răcătău si DJ 107N Gura Râsca-Plopi.

De asemenea, au fost solicitate fonduri guvernamentale si pentru desfundarea a opt podete aflate de-a lungul drumului judetean DJ 109C Chiris-Sucutard.

             Având în vedere această solicitare, promovată în data de 10 iulie a.c. prin intermediul unui proiect de Hotărâre de Guvern care a avut la bază evaluarea pagubelor transmisă de Consiliul Judetean Cluj comisiilor de specialitate însărcinate cu validarea acestor evaluări, Guvernul României a alocat din Fondul de interventie suma solicitată, în regim de maximă urgentă.

 Banii solicitati sunt destinati lucrărilor de refacere si reabilitare a infrastructurii distruse de calamităti, pentru asigurarea fluiditătii căilor de acces în zonele afectate, respectiv pentru prevenirea izolării respectivelor comunităti locale.

          Mentionăm faptul că în perioada vizată, judetul Cluj a fost afectat de precipitatii sub formă de ploi torentiale foarte bogate cantitativ, în special în zona de munte, dar si în celelalte zone din judet, fenomene naturale care au determinat pagube majore însemnate la nivelul infrastructurii de transport. Având în vedere că aceste fenomene meteo si hidro s-au desfăsurat într-un timp redus si în mod repetat, echipa de specialisti din cadrul Consiliului Judetean Cluj s-a deplasat de mai multe ori pe drumurile judetene afectate pentru o evaluare/reevaluare cât mai fidelă a pagubelor produse.

 

Biroul de presă

17 iulie 2018