Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Sat, 20 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Finalizarea anchetei-Centrul de Plasament nr.6 "Sf.Andrei-Jucu"

Finalizarea anchetei-Centrul de Plasament nr.6 "Sf.Andrei-Jucu"

                                                                         

                                                        ROMÂNIA
                                                     JUDEŢUL CLUJ
                                               CONSILIUL JUDEŢEAN


Informare de presă

Ref: Finalizarea anchetei administrative privind evenimentele petrecute la Centrul de Plasament nr.6,,Sf.Andrei-Jucu”

           Urmare a evenimentelor înregistrate la Centrul de Plasament nr.6 ,,Sf.Andrei-Jucu” în data de data de 08.06.2009, când un copil suferind de sindromul Klipel Feil (retard neuropsihic  sever) a atacat şi rănit grav un alt copil, care suferea pe lângă afecţiunea psihică gravă şi de o paralizie care a imobilizat-o la pat, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe a solicitat demararea unei anchete administrative.
          În urma finalizării anchetei de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului s-a dispus ca în termen de şapte zile conducerea Centrului de Plasament să întocmească un plan de măsuri pentru prevenirea situaţiilor care pun în pericol securitatea şi integritatea beneficiarilor centrului. Totodată, comisia a stabilit ca celor trei asitente care s-au făcut vinovate de neglijenţă în activitate să li se desfacă contractul de muncă.
          Centrul de Plasament nr.6 ,,Sf.Andrei-Jucu”, instituţuie aflată sub autoritatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, are 52 de copii şi tineri internaţi şi 53 de angajaţi. Din cei 52 de beneficiari ai centrului, 14 sunt total dependenţi de îngrijirea altor persoane, 28 parţial dependenţi şi 10 total independenţi. Dintre aceştia, 10 au frecvente crize de agitaţie psihomotorie, iar alte 10 persoane au crize rare, toţi aceştia necesitând o atenţie şi vigilenţă sporită din partea personalului.

   Biroul de presă
   15.06.2009