Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Sat, 24 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Finalizare turnare asfalt pe DJ Fundatura-Cornesti

Finalizare turnare asfalt pe DJ Fundatura-Cornesti

                                     

                           CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref. Finalizarea turnării asfaltului pe drumul judeţean Fundătura-Cornești


     În cadrul programului de lucrări care vizează reabilitarea infrastructurii rutiere a judeţului Cluj, marţi, 23 august 2016, s-a reuşit finalizarea turnării covorului asfaltic în două straturi pe drumul județean 109B Fundătura – Cornești, pe porțiunea cuprinsă între km 0 şi 17.
     Lucrările de modernizare a drumului au constat în realizarea de fundaţii, aşternerea stratului de piatră spartă, schimbarea podeţelor, realizarea de ziduri de sprijin, acostamente, executarea de marcaje, tăierea vegetaţiei de pe marginea drumului, respectiv turnarea de covor asfaltic cu o grosime de şase centimetri şi a stratului de uzură cu o grosime de patru centimetri.
     Pentru a se verifica măsura în care lucrările de asfaltare au respectat exigenţele impuse de normativele în vigoare şi cerinţele expres formulate de către beneficiar - Consiliul Judeţean Cluj, calitatea stratului de asfalt, respectiv grosimea şi consistenţa acestuia, au fost verificate prin prelevarea de carote de către un laborator specializat în domeniu.
    „Mă bucură faptul că „zestrea” de drumuri judeţene reabilitate prin lucrări ample, în profunzimea lor, începute cu refacerea fundaţiei, s-a îmbogăţit cu un sector pe care s-a turnat covorul asfaltic în două straturi şi pe care se poate circula în cele mai bune condiţii. În acelaşi timp, tocmai pentru că este vorba despre lucrări complexe de care ne dorim să beneficiem cât mai mulţi ani, am dispus verificarea cu stricteţe a calităţii şi a conformităţii tuturor lucrărilor executate”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.
     Reamintim în acest context faptul că lucrările de investiţii şi modernizare a DJ 109B Fundătura – Corneşti au fost realizate în cadrul „Programului de lucrări de modernizare şi reabilitare” aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 180 din 22 iulie 2016.

Biroul de presă
23 august 2016