Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Joi, 18 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Finalizare studiu geotehnic pentru pista de 3.500 de m

Finalizare studiu geotehnic pentru pista de 3.500 de m

                                                                              

                                                                               ROMÂNIA
                                                                          JUDEŢUL CLUJ
                                                                 CONSILIUL JUDEŢEAN


Informare de presă

Ref: Finalizare studiu geotehnic pentru pista de 3.500 de m

 
            Consiliul Judeţean Cluj anunţă finalizarea Studiul Geotehnic, parte a Studiului de Fezabilitate a documentaţiei pentru obţinerea de fonduri europene pentru obiectivul “Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca – Pista de decolare/aterizare de 3.500 de metri”, realizat de către Institutul de Proiectări pentru Transporturi Auto, Navale şi Aeriene (SC IPTANA SA).
            “Concluziile documentului ne oferă soluţiile cele mai sigure pentru realizarea viitoarei piste. În acest sens, Studiul de Fezabilitate va include recomandările Studiului Geotehnic. Pasul imediat următor este identificarea surselor de finaţare pentru construirea pistei, în vederea creşterii capacităţii de operare a Aeroportului Clujean care se află într-un permanent proces de înnoire şi modernizare”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.
               Recent Consiliul Judeţean Cluj a emis Certificatul de Urbanism necesar pentru demararea procedurilor în vederea construirii viitoarei piste de decolare – aterizare, în lungime de 3500 de metri,  de la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca.
              Terenul afectat de viitoarele lucrări se regăseşte în extravilanul şi intravilanul municipiului Cluj-Napoca şi al localităţii Sânnicoara şi aparţine domeniului public al judeţului şi domeniului privat.
 
Biroul de presă
18.06.2009