Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 27 Aprilie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Finalizare SF- Sistem de management integrat al desurilor

Finalizare SF- Sistem de management integrat al desurilor

                                                                                 

                             CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă

Ref: Finalizare studiu de fezabilitate pentru Sistemul de management integrat al deşeurilor

            Consiliul Judeţean Cluj anunţă finalizarea Studiului de fezabilitate aferent proiectului „Sistemul de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Cluj”. Acesta a fost depus la Ministerul Mediului – Direcţia Generală pentru Managementul Instrumentelor Structurale de către consorţiul internaţional KOCKS CONSULT GmbH/ENVIRONPLAN SA/EPEM SA/ROMAIR CONSULTING Ltd. După predarea formei finale, precum şi după analizarea Studiului de Fezabilitate, acesta se va supune aprobării Consiliului Judeţean.
             „Aşteptăm în acest moment evaluarea comisiei de specialitate din cadrul Ministerului Mediului, pentru a înainta apoi proiectul spre aprobarea finanţării de către Comisia Europeană. În aceste condiţii, având în vedere faptul că au fost respectate termenele, avem certitudinea că vom fi în măsură şi noi să respectăm termenele de deschidere a primei celule de depozitare, iar din data de 16 iulie 2010, când este termenul de închidere a vechilor depozite, vom putea depozita deşeurile în noua locaţie”, consideră vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Radu Bica.
              Valoarea totală a Proiectului „Sistemul de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Cluj” este de 42,7 milioane de euro, din care 35 de milioane de Euro provin din finanţări europene, restul sumei fiind susţinută de către Ministerul Mediului şi Consiliul Judeţean Cluj.
              Reamintim faptul că prin HGR nr.349/2005 privind depozitarea deşeurilor, se impune ca depozitele neconforme situate în judeţul Cluj să îşi sisteze activitatea, după cum urmează: Pata Rât şi Cetan Dej până la data de 16 iulie 2010, iar depozitele de la Gherla, Câmpia Turzii, Huedin, Turda  până la data de 16 iulie 2012.
              Proiectul „Sistemul de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Cluj”  este derulat prin P.O.S. Mediu în cadrul Axei Prioritare 2 - “Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate”, şi prevăzut a se finanţa prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
 

Biroul de presă
03.08.2009