Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Finalizare lucrari DJ 103H

Finalizare lucrari DJ 103HCONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Au fost finalizate lucrarile de intretinere pe drumul judetean 103H Bologa (DN 1) – Sacuieu     Consiliul Judetean Cluj anunta participantii la trafic si locuitorii din zona ca pe drumul judetean DJ 103H Bologa (DN 1) – Sacuieu au fost finalizate lucrarile de intretinere demarate in prima decada a lunii trecute.
     Lucrarile au vizat un tronson in lungime de 12,25 de kilometri, de la kilometrul 0+000 pana la kilometrul 12+250 si au constat in inlaturarea denivelarilor prin frezare, plombari cu emulsie bituminoasa prin stropiri succesive, plombari cu beton asfaltic, tratarea burdusirilor si tasarilor, asternerea de covor asfaltic, completarea acostamentelor cu material pietros, curatare podete, santuri si rigole, precum si cosirea vegetatiei din apropierea caii de rulare. De asemenea, pe un sector de drum in lungime de 3 kilometri aflat pe raza localitatii Bologa au fost realizate si lucrari de asternere de covor asfaltic. 
     „Ma bucur ca am reusit sa finalizam in bune conditii repararea acestui sector de drum cu o importanta functie turistica. In acelasi timp, avand in vedere conditiile meteo specifice anotimpului in care ne aflam, am cerut societatilor implicate sa se mobilizeze la maxim si sa profite de zilele insorite, astfel incat ritmul si calitatea lucrarilor sa fie cat mai ridicate”, a precizat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Reamintim in acest context faptul ca, in cursul anului trecut, a fost asfaltat si sectorul de drum cuprins intre localitatile Sacuieu si Scrind, astfel ca reabilitarea integrala a drumului judetean DJ 103H Bologa – Scrind – Sacuieu creaza o legatura rapida si utila intre drumul national DN1, prin localitatea Bologa si drumul judetean DJ 108C, care traverseaza zona turistica Rachitele – Prislop – Ic Ponor. In acest fel s-a scurtat, in mod considerabil, un traseu care anterior necesita folosirea drumului national DN1, din localitatea Bologa pana la Huedin, apoi a drumului national DN1 R, de la Huedin pana in localitatea Calata, si a drumului judetean DJ 108C, pe directia Calata – Margau – Scrind.

Biroul de presa
5 octombrie 2017