Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Finalizare lucrari de asfaltare DJ 108C

Finalizare lucrari de asfaltare DJ 108C


CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref. Au fost finalizate lucrarile de asfaltare pe drumul judetean Manastireni – Calata – Margau – Rachitele     Consiliul Judetean Cluj a finalizat lucrarile de asfaltare pe drumul judetean DJ 108C Manastireni – Calata – Margau – Scrind – Frasinet. Astfel, dupa ce, in prealabil, au fost executate lucrari constand in santuri betonate pe anumite tronsoane de drum, montarea de podete tubulare si alte lucrari pregatitoare in vederea asfaltarii, lucrarile de asternere de covor asfaltic au fost incheiate odata cu asfaltarea ultimului sector de drum cuprins intre pozitiile kilometrice 51 si 47.
     „Marele beneficiu pe care il va genera finalizarea reabilitarii si modernizarii acestui drum judetean de o importanta strategica este ca va permite un acces usor, rapid si in siguranta spre zona turistica Rachitele – Prislop – Ic Ponor, Parcul Natural Apuseni, Cascada „Valul Miresei” din Rachitele precum si spre multe alte obiective turistice de mare interes” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise .
     Lucrarile de asfaltare au constat in asternerea a doua straturi, respectiv binder si strat de uzura si insertie de material geocompozit antifisura. Totodata, in vederea verificarii calitatii stratului de asfalt, a grosimii si consistentei acestuia, de pe aceste sectoare de drum au fost extrase carote de catre un laborator specializat.
     Pana la finalizarea completa a lucrarilor de modernizare si reabilitare pe acest drum judetean se vor mai executa lucrari constand in turnarea de asfalt pe sase poduri si pe zonele adiacente acestora, santuri, decolmatarea podetelor existente, refacerea de coronament si a camerelor de cadere la podurile existente.
     Lucrarile de investitii pe drumul judetean DJ 108C Manastireni – Calata – Margau – Scrind – Frasinet se executa in baza unui proiect care vizeaza modernizarea si reabilitarea unui sector de drum in lungime de aproximativ 23 de kilometri, mai exact de la kilometrul 36+050 pana la kilometrul 59+000,  pe unele sectoare de drum lucrarile fiind finalizate anul trecut.

Biroul de presa
14 iunie 2017