Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Finalizare lucrari asfaltare DJ 103G

Finalizare lucrari asfaltare DJ 103G
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presă
Ref.: Lucrările de asfaltare pe drumul judetean 103G Ceanu Mic – Aiton au intrat pe ultima sută de metri     Consiliul Judetean Cluj informează participantii la trafic si locuitorii din zonă in legătură cu faptul că pe drumul judetean DJ 103G Ceanu Mic – Aiton lucrările de intretinere constand in asternere de covor asfaltic sunt extrem de aproape de finalizare.
     „Mă bucur să pot anunta faptul că, incepand din weekend, acest tronson de drum va fi pe deplin reabilitat, astfel incat va putea asigura cetătenilor din zonă si tuturor persoanelor care il tranzitează un acces rapid si in conditii de sigurantă la drumul national DN1 pe directia Tureni si, mai departe, spre cele două municipii importante ale judetului, Cluj-Napoca si Turda.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Lucrările de asfaltare au vizat un sector de drum in lungime de peste 6 kilometri, mai exact intre kilometrul 43+287 si kilometrul 49+950. In prealabil, au fost executate lucrări pregătitoare constand in tratarea burdusirilor, plombări, stropiri cu emulsie si asternere de strat de binder peste burdusiri, precum si santuri.
     Pană in acest moment s-a reusit asfaltarea a două tronsoane de drum in lungime totală de 4,8 kilometri, urmand ca, pană la sfarsitul acestei săptămani, avand in vedere si conditiile meteorologice extrem de favorabile, lucrările de asfaltare să fie finalizate. De asemenea, proiectul prevede si realizarea de acostamente.
     Pentru a se asigura un grad cat mai mare de durabilitate a lucrărilor si pentru ca acestea să corespundă intru-totul normativelor din domeniu, calitatea lucrărilor este in mod constant verificată de reprezentanti ai Consiliului Judetean Cluj si de dirigintii de santier din cadrul Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat al Judetului Cluj, inclusiv prin prelevarea de carote care sunt analizate in cadrul unui laborator specializat in vederea verificării conformitătii stratului de asfalt, respectiv a grosimii si consistentei acestuia.

Biroul de presă
3 mai 2018