Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Finalizare asfaltare DJ 103G Gheorgheni-Aiton

Finalizare asfaltare DJ 103G Gheorgheni-Aiton

                                                                                     

     CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref. A fost finalizată asternerea asfaltului de uzură pe drumul judetean Gheorgheni – Aiton

 

Consiliul Judetean Cluj anuntă participantii la trafic si locuitorii din zonă în legătură cu faptul că, în cadrul programului de lucrări care vizează întretinerea si îmbunătătirea infrastructurii rutiere a judetului, pe drumul judetean DJ 103G Gheorgheni – Aiton au fost finalizate lucrările de asternere a celui de-al doilea strat, respectiv cel de uzură, pe tronsonul de drum situat între localitătile Gheorgheni si Aiton. Tronsonul asfaltat are o lungime de 3,2 kilometri, de la kilometrul 51+105 până la kilometrul 54+287.

 „Finalizarea asternerii celui de-al doilea strat de asfalt pe acest important drum judetean va genera numeroase beneficii, respectiv un acces mult mai rapid, mai facil si mai sigur spre nu mai putin de patru directii, respectiv către centura Dezmir – Vâlcele si, mai departe, spre municipiul Cluj-Napoca, spre drumul national DN 1, pe directia Vâlcele – Turda, spre drumul national DN 1C, pe directia Dezmir – Gherla – Dej precum si spre drumul national DN 1, pe directia Aiton – Tureni – Turda” a precizat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Pentru a se verifica măsura în care lucrările de asfaltare au respectat exigentele impuse de normativele în vigoare si cerintele expres formulate de către Consiliul Judetean, calitatea stratului de asfalt, respectiv grosimea si consistenta acestuia, au fost verificate prin prelevarea de carote de către un laborator specializat în domeniu.

Lucrările de întretinere curentă si periodică pe drumul judetean DJ 103G limită cu judetul Alba – Podeni – Moldovenesti – Cheia – Cheile Turzii – Săndulesti – Tureni – Ceanu Mic – Aiton – Gheorgheni fac parte dintr-un program complex si vizează întreaga sa lungime de 48,646 kilometri, mai exact de la kilometrul 13+200 până la kilometrul 61+846. O serie de lucrări au demarat anul trecut, pe mai multe sectoare acestea fiind finalizate.

Lucrările vor continua prin Programul de lucrări de întretinere curentă si periodică a unor drumuri judetene pentru anul 2017 până la finalizarea întregului sector vizat.

 

Biroul de presă

17 mai 2017