Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Finala UEFA Champions League pe Cluj Arena

Finala UEFA Champions League pe Cluj Arena

                                                                                 

                               CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Comunicat de presă
Ref:  Finala UEFA Champions League pe Cluj Arena

     Consiliul Judeţean Cluj a organizat astăzi, 20 iunie 2013, festivitatea de premiere a sportivelor, a staff-ului tehnic şi a conducerii echipei de fotbal feminin Olimpia UT Cluj-Napoca, pentru performanţele excepţionale realizate în sezonul competiţional 2012-2013, câştigarea Cupei şi a Campionatului, respectiv obţinerea statutului de gazdă pentru una dintre cele opt grupe de calificare ale viitoarei ediţii a UEFA Women's Champions League.
     Cele 21 de jucătoare au fost decorate cu medalii şi au primit buchete de flori din partea preşedintelui forului administrativ judeţean, domnul Horea Uioreanu, a domnului vicepreşedinte Vakar Istvan şi a preşedintelui Consiliului de administraţie al Cluj Arena, Radu Sporiş. Medalii de onoare au primit şi membrii din conducerea echipei Olimpia Cluj, respectiv preşedintele onorific Erika Hristea, preşedintele executiv Alin Cioban, vicepreşedintele Eugen Cocan, managerul general Mirel Albon şi managerul administrativ Ioan Vlas. Pe lângă însemnele distinctive amintite, domnul Horea Uioreanu le-a mai înmânat merituoaselor sportive şi o cupă din partea forului administrativ judeţean, ca dovadă a recunoştinţei faţă de aportul deosebit al echipei la  promovarea sportului clujean şi a judeţului în ansamblu.
     Iniţiativa Consiliului Judeţean Cluj a fost extrem de apreciată atât de cele 21 de tinere jucătoare, cât şi de conducerea clubului: „Acest moment este unul foarte important şi emoţionant pentru noi, întrucât este prima dată când efortul şi succesele noastre sunt recunoscute în mod oficial, de către autorităţi. Suntem conştienţi de valoarea echipei noastre, însă până acum ne-am lăudat singuri, în culise. De aceea apreciem foarte mult consideraţia forului administrativ judeţean de a organiza o ceremonie de recunoaştere a rezultatelor noastre”, a declarat preşedintele executiv al Olimpia UT Cluj-Napoca, domnul Alin Cioban.  Totodată, reprezentanţii clubului au ţinut să mulţumească pentru sprijinul oferit constant de către Consiliul Judeţean Cluj, din chiar momentul înfiinţării, sprijin care a constat atât în alocarea unor sume de bani cât şi în punerea la dispoziţie a stadionului Cluj Arena pentru disputarea meciurilor: „Un alt aspect pentru care trebuie să le mulţumim liderilor administraţiei judeţene îl reprezintă posibilitatea acordată de a juca pe Cluj Arena, unul dintre cele mai frumoase stadioane din această parte a Europei. De altfel, excelenta organizare a meciurilor pe Cluj Arena i-a determinat pe observatorii internaţionali să acorde organizatorilor calificativul maxim şi să propună Cluj Arena drept primă locaţie luată în calcul pentru disputarea finalei UEFA Women's Champions League” a declarat Mirel Albon, managerul general al echipei clujene.
       La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu, a ţinut să felicite succesele înregistrate în ultimii ani de echipa de fotbal feminin: „Ţin să vă asigur de faptul că, în calitatea mea de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, voi continua să fiu alături de voi, atât cu sufletul cât şi prin suportul financiar, din dorinţa ca aceste rezultate de excepţie să se repete şi în viitor astfel încât numele judeţului nostru să fie rostit din nou cu respect în întreaga Europă şi chiar dincolo de graniţele ei. În acelaşi timp, este de datoria noastră să încurajăm practicarea sportului în şcoli, acesta fiind de altfel motivul care a stat la baza deciziei noastre de a oferi acces gratuit pe stadionul Cluj Arena tinerilor până la 18 ani, atât la meciurile de fotbal, cât şi la manifestările sportive aparţinând celorlalte cluburi sportive din judeţ.”
       Reamintim faptul că Olimpia UT Cluj-Napoca este singurul club din Cluj care a obţinut în acest an eventul: cupă şi campionat. Pe lângă această performanţă a Olimpiei Cluj, care a obţinut pentru al treilea sezon consecutiv titlul de Campioană şi Cupa României, se remarcă şi rezultatele deosebite pe care această formaţie le-a înregistrat în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din Europa: UEFA Women's Champions League. În sezonul recent încheiat, Olimpia Cluj a reprezentat cu succes judeţul în Liga Campionilor, fiind eliminată doar în faza optimilor de finală de către puternica formaţie italiană Torres Calcio. Acest parcurs excepţional a făcut ca, în acest an, Clujul să devină, pentru prima dată, gazdă pentru una dintre cele opt grupe de calificare ale viitoarei ediţii a UEFA Women's Champions League, Olimpia Cluj făcând parte, graţie coeficientului, din prima grupă valorică la tragerea la sorţi pentru desemnarea configuraţiei grupelor.

Biroul de presă 
20 iunie 2013