Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Festivalul WonderPuck - editia 2018

Festivalul WonderPuck - editia 2018
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presă
Ref.: Festivalul WonderPuck 2018, experiente culturale de exceptie la sfarsitul acestei săptămani


     Festivalul International Stradal WonderPuck, singurul festival din Transilvania dedicat exclusiv copiilor si familiilor acestora, isi va desfăsura cea de-a doua editie la sfarsitul acestei săptămani, in zilele de 14, 15 si 16 septembrie 2018. Cu această ocazie, marcand, in acest fel, si inceputul noului an scolar, WonderPuck propune petrecerea unui weekend in familie, vizionand spectacole in aer liber, cu acces gratuit.
     Vizand crearea in societate a unor repere puternice si autentice, evenimentul oferă un program complex de educatie teatrală si culturală menită să formeze gustul estetic atat al celor mai mici spectatori, cat si al intregii familii. Se vor aduce in prim-plan, prin intermediul limbajului universal al activitătilor artistice, trei zile pline de experiente culturale de exceptie, cu acces liber pentru toată lumea.
     O noutate a celei de-a doua editii WonderPuck o reprezintă extinderea zonei de desfăsurare a festivalului. Astfel, dacă la prima editie a fost un singur spatiu de interes, respectiv Piata Unirii, acum organizatorii au inclus pe harta festivalului atat Piata Muzeului cat si Castelul Banffy din Bontida.
     De asemenea, in acest an, festivalul va avea trei sectiuni: WonderPuck pentru prescolari si scolari, WonderPuck pentru adolescenti, tineri si adulti, precum si WonderPuck la Centenarul Marii Uniri.
Spectacolele oferite de companii teatrale din tară si din străinătate au ca scop dezvoltarea Festivalului Stradal WonderPuck, care doreste să devină un spatiu de referintă intre festivalurile europene cu acest specific.
     Incă de la prima editie, Festivalul Stradal WonderPuck s-a bucurat de un succes considerabil, reunind peste 300 de artisti in cele 30 de spectacole, cinci ateliere si expozitii in aer liber, avand in cele trei zile o audientă de peste 17.000 de spectatori.


Biroul de presă
10 septembrie 2018