Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 19 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Festivalul Teatrelor de Papusi si Marionete Puck

Festivalul Teatrelor de Papusi si Marionete Puck


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Festivalul International al Teatrelor de Papusi si Marionete „Puck” a ajuns la cea de-a 16-a editie     In perioada 16 - 20 octombrie 2017, Clujul va fi gazda Festivalului International al Teatrelor de Papusi si Marionete „Puck”, ajuns la cea de-a 16-a editie, prilej cu care orasul va gazdui nu mai putin de 21 de spectacole, o competitie si un atelier profesional pentru actori si studenti.
     In acest an, Festivalul International al Teatrelor de Papusi si Marionete „Puck” aduce reprezentatii minunate pe scenele unor institutii precum Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca, Casa de Cultura a Studentilor, Opera Maghiara de Stat, Academia de Muzica „Gheorghe Dima”, teatral independent ZUG.Zone sau Teatrul de Papusi „Puck”, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj.
     Evenimentul va reuni artisti din Italia, Ungaria, Republica Moldova, Marea Britanie si Romania, printre invitatii speciali ai editiei numarandu-se britanicul Stephen Mottram, dar si Compania „Di Filippo” din Italia, Teatrul „Vojtina” din Debrecen sau Teatrul „Guguta” din Chisinau. Dintre spectacolele care se vor juca in fata micilor spectatori clujeni amintim: „Scufita Rosie”, „Motanul Incaltat”, „Mica sirena”, „Peter Pan”, „Alice in tara minunilor”, „O poveste cu elfi” sau „The Parachute”.
     Un moment special din program este „Logica miscarii” – atelier de manuire a papusilor, sustinut de Stephen Mottram, Oxford. Evenimentul le este destinat actorilor si studentilor si se va desfasura miercuri, 18 octombrie a.c., de la ora 15:00, in limba engleza, la Teatrul de Papusi „Puck”.
     Vor intra in competitia pentru trofeul editiei 16 spectacole. Juriul va fi alcatuit din Roxana Croitoru - teatrolog, Katona József - regizor, Ovidiu Pecican – dramaturg si Epaminonda Tiotiu - scenograf, iar presedinte va fi Slobodan Marković – director al Festivalului International de Teatru pentru Copii din Subotica, Serbia.
     Festivalul se va incheia vineri, 20 octombrie a.c, la ora 18:30, cu festivitatea de decernare a premiilor celei de-a 16-a editii.


Biroul de presa
5 octombrie 2017