Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Luni, 21 Mai 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Festivalul Teatrelor de Papusi si Marionete la Puck

Festivalul Teatrelor de Papusi si Marionete la Puck

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

Informare de presă

Ref: Desfăşurarea celei de-a XI-a ediţii a Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck” 

În perioada 15-19 octombrie, a.c., Teatrul de Păpuşi “Puck”, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, organizează cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”.

      Acest eveniment cultural de mare amploare va beneficia de prezenţa şi participarea a nu mai puţin de 15 trupe profesioniste româneşti, reprezentante de seamă ale celor mai renumite şcoli de păpuşărie din ţară, printre acestea numărându-se teatrele „Ţăndărică” din Bucureşti, „Luceafărul” din Iaşi, „Ariel” din Tg. Mureş, „Prichindel” din Alba Iulia, „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, „Vasilache” din Botoşani, „Bacovia” din Bacău şi „Arlechino” din Braşov. De asemenea, festivalul are şi o importantă participare internaţională, în cadrul acestuia urmând a fi prezente şi a juca inclusiv patru trupe din Olanda, Marea Britanie şi Ungaria. În acest context, reprezentaţiilor în limba română li se vor adăuga o serie de spectacole în limbile maghiară, germană şi romani.

Pe parcursul celor cinci zile ale Festivalului sunt programate a avea loc nu mai puţin de 37 de spectacole în locaţii precum Teatrul „Puck”, Cercul Militar, Opera Română, Teatrul Naţional „Lucian Blaga”,  Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, Facultatea de Teatru şi Televiziune. Cele mai importante titluri ale ediţiei sunt: Pinocchio, Frumoasa şi Bestia, Ursul păcălit de vulpe, Tom Degeţel, Degeţica, Dumbrava minunată, Albă ca Zăpada, Frumoasa Rapunzel, Janos cel Viteaz, ş.a.. Totodată, în zilele de 16, 17 şi 18 octombrie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei vor fi organizate workshop-uri teatrale adresate atât grupurilor de elevi ai Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca cât şi copiilor proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse. Din juriul acestei ediţii fac parte: Ion Parhon, Eugenia Tărăşescu Jianu, Raluca Tulbure, Szebeni Szuszana, Roxana Croitoru.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc luni, 15 octombrie, ora 12.00, la Opera Română, cu spectacolul „Frumoasa şi Bestia” susţinut de Teatrul „Ţăndărică” din Bucureşti. Totodată, de la ora 10.00, în Parcul Central (Cazino), este programat spectacolul în aer liber Visul lui Burattino.

În calitate sa de for tutelar al Teatrului de Păpuşi „Puck”, Consiliul Judeţean Cluj sprijină total şi necondiţionat acest eveniment cultural devenit tradiţie, care are menirea de a reuni şi de a bucura, în egală măsură, viaţa teatrală clujeană şi nu numai dar şi micii spectatori, cei mai fideli consumatori ai acestui gen de spectacol. La fel ca şi la ediţiile anterioare, şi anul acesta aşteptăm o asistenţă cât mai numeroasă, intenţia noastră de a sprijini şi în viitor acest proiect de succes având la bază în primul rând interesul extrem de ridicat pe care el reuşeşte să îl trezească în rândul copiilor şi al celor care îi formează şi îi pregătesc pentru viaţă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

Programul festivalului poate fi vizualizat şi pe www.teatrulpuck.ro la secţiunea Festival.

Reamintim în acest context faptul că Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck” este unicul festival internaţional de gen din România, prima ediţie a acestuia desfăşurându-se în anul 2002. Organizatorii acestui eveniment şi-au propus astfel racordarea la circuitul Uniunii Internaţionale a Marionetelor şi ridicarea calităţii spectacolelor prezentate prin oferirea unor condiţii de vizionare şi desfăşurare cât mai apropiate de standardele festivalurilor de ţinută din Europa.

Biroul de Presă

10.10.2012