Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Festivalul Nat. al Cantecului de Catanie

Festivalul Nat. al Cantecului de Catanie


CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref.: Festivalul National al Cantecului de Catanie, editia a XI-a     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean, impreuna cu Divizia 4 Infanterie Gemina organizeaza, in perioada 23-24 octombrie a.c., la Cluj-Napoca, cea de-a XI-a editie a Festivalului National al Cantecului de Catanie.
     Editia din acest an va fi una aniversara, dedicata Centenarului         Marii Uniri si va avea ca invitati in recital interpreti cu renume, precum si laureati ai editiilor precedente. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Profesionista „Cununa Transilvana” a Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, dirijor prof. Ovidiu Bartes.
     Festivalul este deschis tuturor interpretilor vocali ai folclorului muzical din intreaga tara, cu varsta peste 16 ani. Conform regulamentului concursului, cei doritori se pot inscrie la Festival pana in 9 octombrie a.c, la adresa: traditii@traditiiclujene.ro
     In cadrul evenimentului, participantii vor aborda un repertoriu autentic si vor purta costume traditionale, reprezentative pentru zona de provenienta.
     Dupa inscriere, in vederea desfasurarii etapei de preselectie, candidatii vor trebui sa trimita o inregistrare video, in care sa interpreteze fara acompaniament cele doua cantece cu care vor concura: o doina (sau un cantec doinit, o balada) si cantecul ritmat, care va fi interpretat in concurs cu acompaniament orchestral, cel putin un cantec trebuind sa fie de catanie. De asemenea, trebuie sa trimita patitura pentru cantecul cu acompaniament si textele dactilografiate ale cantecelor propuse pentru concurs.
     Candidatii admisi in urma preselectiei vor evolua pe scena Festivalului, marti, 23 octombrie 2018, de la ora 18:00, in sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, in fata unui juriu format din specialisti in domeniu. In ziua urmatoare, de la aceeasi ora, va avea loc Gala Laureatilor si Festivitatea de premiere, la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca.
     Mentionam in acest context faptul ca relatii suplimentare se pot obtine de la sediul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, tel. 0264597781, e-mail: traditii@traditiiclujene.ro, sau pe site-ul institutiei www.traditiiclujene.ro.

Biroul de presa
7 septembrie 2018