Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 19 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Festivalul interjudetean Jocu de pe Campie

Festivalul interjudetean Jocu de pe Campie
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Festivalul interjudetean „Jocu’ de pe Campie” , editia a XXII – a


     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Mociu organizeaza duminica, 3 septembrie 2017, in localitatea Mociu, un eveniment folcloric reprezentativ pentru Campia Transilvana, Festivalul interjudetean „Jocu’ de pe Campie” – editia a XXII – a.
     Manifestarea va debuta la ora 12.00, cu o parada a portului popular, urmand ca de la ora 13.00 sa aiba loc deschiderea oficiala. In continuare, de la ora 13.30, vor urca pe scena, in cadrul unui spectacol folcloric, ansamblurile: „Zorile”, „Copiii Mociului”, Grupul de jucausi din Chesau, „Fiii Camarasului”, „Trandafirul de la Caian”, Formatia de jocuri traditionale din Frata, „Grupul traditional al Zegrenilor” din Ceaba, „Izvorasul Tureniului”, Asamblul „Doina Sarmasului” (jud. Mures), Grupul traditional din Voivodeni (jud. Mures), „Somesul Apahida” si „Joc de Ceanu Mare”. In cadrul evenimentului vor evolua si solistii vocali: Irina Somesan, Gheorghe Puian, Claudia Pavel, Daria Moholea si Raluca Rus. 
     Formatiile artistice invitate le vor oferi spectatorilor bogate si variate jocuri populare reprezentative, ce vor ilustra traditia unica si inegalabila din Campia Transilvaniei. Festivalul, care are ca scop protejarea si promovarea jocului traditional din Campia Transilvaniei in randul iubitorilor de folclor autentic, va fi prezentat de Grigore Samboan.
     Prima editie a Festivalului „Jocu’ de pe Campie” a avut loc in anul 1984 la Mociu, cand au participat formatii artistice din judetul Cluj, dar si din Alba, Mures sau Bistrita-Nasaud.

Biroul de presa
30 august 2017